20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Telegram και Viber οι μεγάλοι νικητές από το κρασάρισμα του Facebook

    Τις τελευταίες μέρες αρκετός «ντόρος» γίνεται για τη βλάβη στο Facebook που ανάγκασε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες να μείνουν εκτός social media, αδυνατώντας να χρησιμοποιήσουν το WhatsApp, το Instagram και το Messenger.

    Ο ίδιος μάλιστα ο Ζούκερμπεργκ έσπευσε άμεσα να επικοινωνήσει με τους χρήστες της πλατφόρμας με το που επανήλθε, ζητώντας συγγνώμη που δεν ήταν διαθέσιμα τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Το facebook, το Instagram, το Whatsapp και το Messenger, επανέρχονται online τώρα. Συγγνώμη για την αναστάτωση σήμερα. Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ.

    Κερδισμένοι το Telegram και το Viber

    Η κατάσταση όμως φαίνεται να ευνόησε κάποιους άλλους, καθώς ο ιδρυτής του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, ανέφερε ότι κέρδισε πάνω από 70 εκατομμύρια χρήστες, όσο διήρκησε η 6ωρη διακοπή λειτουργίας του Facebook. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το Viber είδε πενταπλασιασμό στον αριθμό των ενεργοποιήσεων, φτάνοντας ως και δεκαπλασιασμό στις ώρες αιχμής. Παρατηρήθηκε αύξηση 75% στον αριθμό των μηνυμάτων και διπλασιασμός του αριθμού των κλήσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    7 δισ. δολάρια έχασε ο Ζούκερμπεργκ από το ‘blackout’ του Facebook – Η δημόσια συγγνώμη του

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles