19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος εποχής για τα digital stores των PS3, PS Vita και PSP το καλοκαίρι!

    Όπως αναμενόταν και ακουγόταν πολύ έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Sony αποφάσισε να ρίξει την αυλαία στα digital stores των PS3, PS Vita και PSP, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοχοι των προαναφερθέντων κονσολών δεν θα μπορούν να αγοράσουν νέα games και περιεχόμενο από τα αντίστοιχα stores. Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουλίου θα τραβήξει από την πρίζα από το PlayStation Store στα PS3 και PSP, ενώ το Vita θα ακολουθήσει στα τέλη του καλοκαιριού (27 Αυγούστου).

    Το θετικό βέβαια στοιχείο είναι ότι εάν ανήκετε στους κατόχους των παραπάνω game consoles (οι οποίες σιγά σιγά αποκτούν τη δική τους θέση στο μουσείο του gaming), δεν θα έχετε το παραμικρό πρόβλημα να κατεβάσετε ξανά games που ήδη τα έχετε αγοράσει, ενώ το ίδιο ισχύει και για το video content. Εξυπακούεται ότι μετά το πέρας των παραπάνω ημερομηνιών ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν καμία συναλλαγή με τα αντίστοιχα stores. Αν και σίγουρα κάποιοι πολύ φανατικοί φίλοι των παραπάνω συστημάτων θα… «πονέσουν» από την παραπάνω είδηση, ωστόσο το ποσοστό τoυς είναι εξαιρετικά μικρό, εάν αναλογιστούμε ότι μόνο το PSP μετράει αυτή τη στιγμή σχεδόν 16 χρόνια από τότε που έκανε την εμφάνιση του, ενώ το PS3 είναι περίπου 15 ετών. H Sony σε σχετική της ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η παραπάνω κίνηση κρίθηκε ως απαραίτητη για να αποδεσμευτούν περισσότεροι πόροι που αφορούν στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα PS4 και PS5.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles