14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τέλος «εποχής» για το ιστορικό iPod Touch της Apple

    Ένα ιστορικό προϊόν, που για δεκαετίες υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλές στο αγοραστικό κοινό, σταματά να παράγει στο εξής η Apple. Πρόκειται για το iPod Touch, το φορητό music player που κυκλοφόρησε το 2001, προκαλώντας την «επανάσταση» στην κατηγορία του.

    Τα πρώτα χρόνια, το iPod μπορούσε να αποθηκεύσει περίπου 1.000 τραγούδια, στη συνέχεια όμως εξελίχθηκε αρκετά. Αξίζει να αναφερθεί ότι δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που αργότερα ανέπτυξε το iPhone και σήμερα μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερα από 90 εκατομμύρια τραγούδια.

    Όλα αυτά τα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει διάφορα μοντέλα iPod, όπως τα Nano και Shuffle, που σταμάτησαν να παράγονται από το 2017. Το iPod Touch – το οποίο για τελευταία φορά είχε αναβαθμιστεί από την Apple το 2019 – είναι το τελευταίο μοντέλο που σταματά να παράγεται. Έως το 2011 η Apple διατηρούσε ένα μερίδιο 70% στην παγκόσμια αγορά συσκευών MP3 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περίπου 450 εκατομμύρια iPods παγκοσμίως. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το iPod θα παραμείνει διαθέσιμο για αγορά, εωσότου εξαντληθούν τα αποθέματα του.

    Διαβάστε επίσης:

    Γνωρίστε το Lift, το νέο κάθετο εργονομικό ποντίκι της Logitech!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles