15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    “Τέλος εποχής” στο Facebook! Αποχώρησε το δεξί χέρι του Zuckerberg μετά από 14 χρόνια

    Ανακατατάξεις και ανατροπές προμηνύονται στο εσωτερικό της Meta, αφού το δεξί χέρι -επί 14 χρόνια- του Mark Zuckerberg αποχώρησε ξαφνικά από την εταιρεία. Πρόκειται για την Σέριλ Σάντμπεργκ, Chief Operating Officer του Facebook, η οποία σε σχετική ανάρτηση ανέφερε ότι επιθυμεί να εστιάσει στο ίδρυμα και στο φιλανθρωπικό έργο της. “Όταν πήρα αυτή τη θέση το 2008, έλπιζα ότι θα ήμουν σε αυτόν τον ρόλο για πέντε χρόνια. Μετά από 14 χρόνια, είναι καιρός για μένα να γράψω το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου”.

    Η Σάντμπεργκ, η οποία αποτελεί μια από τις πιο διάσημες γυναίκες μάνατζερ, τουλάχιστον στον τομέα της τεχνολογίας, πρόκειται να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Meta και τη θέση της θα αναλάβει Χαβιέ Όλιβαν.

    Όπως συμβαίνει συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η παραίτηση της Σέριλ Σάντμπεργκ προκάλεσε ανησυχία στους επενδυτές, αφού η συμβολή της ήταν πολύ σημαντική στην παγκόσμια επιτυχία του Facebook.

    Ο Mark Zuckerberg ανέφερε για τη συνεργάτιδά του: “Η Σέριλ οργάνωσε τον τομέα των διαφημίσεων μας, προσέλαβε σπουδαίους ανθρώπους, διαμόρφωσε την εταιρική μας κουλτούρα και με δίδαξε πως να ‘τρέχω’ μια εταιρεία. Δημιούργησε ευκαιρίες για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αξίζει τα εύσημα σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό που είναι σήμερα η Meta”.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Instagram η λειτουργία AMBER Alerts (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles