15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τέλος η δωρεάν διάθεση πλαστικής σακούλας από τα κυπριακά Καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ

    plastic bag

    Τερματίζεται από την 1η Ιουλίου 2018, η δωρεάν διάθεση της γνωστής πλαστικής σακούλας που προσέφεραν τα  κυπριακά καταστήματα και τα Σούπερ Μάρκετ στους πελάτες τους για να μεταφέρουν τα  καταναλωτικά προϊόντα και τα τρόφιμα που αγόραζαν από τα σημεία πώλησης.

    Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου 2018 όλα τα καταστήματα και οι πωλητές προϊόντων που θα συνεχίσουν να διαθέτουν λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς στα σημεία πώλησης των προϊόντων τους, υποχρεούνται να χρεώνουν κατ’ ελάχιστον τους πελάτες τους με πέντε σεντ (€ 0,05) συν ΦΠΑ την κάθε μια λεπτή πλαστική σακούλα. Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, η χρέωση πρέπει να είναι διακριτή στα δελτία αποδείξεων που δίνονται στους αγοραστές, καθώς και σε αυτά που φυλάγονται από τον πωλητή των προϊόντων.

    Να σημειωθεί ότι η νομοθεσία που εφαρμόζεται στην Κύπρο αφορά τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, με πάχος τοιχώματος μικρότερο από 50 μικρά (μm). Η νομοθεσία δεν εφαρμόζεται στις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, οι οποίες απαιτούνται για λόγους υγιεινής ή παρέχονται ως πρωτογενής συσκευασία τροφίμων ή όταν η χρήση τους συμβάλλει στην αποφυγή σπατάλης τροφίμων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles