15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τέλος όλα τα security updates για τα Windows 7, εκτός και αν έχεις … antivirus. Πώς να ξεπεράσεις τον περιορισμό!

    Η Microsoft αναβάλλει τη διάθεση security updates για τους χρήστες των Windows 7 που δεν έχουν προβεί στην εγκατάσταση ενός προγράμματος antivirus. Υπάρχει όμως ένας τρόπος που σου επιτρέπει να ξεπεράσεις αυτόν τον περιορισμό, αλλά θα πρέπει να ασχοληθείς με την registry. Η ευθύνη για αυτή τη νέα πραγματικότητα θα πρέπει να αποδοθεί στα patch για τα Meltdown και Spectre. Η Microsoft διαπίστωσε ότι πολλά προγράμματα antivirus είναι μη συμβατά με τα Meltdown και Spectre, κάτι που προκαλούσε μπλε οθόνες.

    windows 7

    Προκειμένου να αποτρέψει την περίπτωση το σύστημα να γίνει ασταθές, η Microsoft αποφάσισε να αναβάλλει τα security updates για όλα τα συστήματα των Windows. Μάλιστα, ανέφερε στις εταιρείες antivirus ότι θα πρέπει να θέσουν ένα registry key που θα παρουσίαζε το antivirus ως συμβατό και θα επιτρεπόταν κανονικά η διαδικασία εγκατάστασης των security updates. Αν το key ήταν παρόν, το security update θα έκανε κανονική εγκατάσταση. Αν το key δεν ήταν παρόν, το security update δεν θα μπορούσε να εγκατασταθεί, – αυτό θα έδινε χρόνο στις εταιρείες να αναβαθμίσουν και να δοκιμάσουν το λογισμικό antivirus.

    Ωστόσο, η Microsoft το πάει πιο μακριά, Windows PCs χωρίς το registry key δεν θα λάβουν πλέον άλλα Windows security patches στο μέλλον. Αυτό υποτίθεται ότι θα εξανάγκαζε τις εταιρείες των antivirus να ενημερώσουν το λογισμικό τους. Στις 13 Μαρτίου του 2018, η Microsoft ήρε τον περιορισμό αυτό για τους χρήστες των Windows 10, ωστόσο οι χρήστες των Windows 7 SP1 και Windows 8.1, θα χρειαστεί αυτό το registry key να έχει ρυθμιστεί.

    Τι συμβαίνει όμως με τα Windows 7;

    Αν έχεις εγκατεστημένο ένα antivirus, το πιο πιθανό είναι ότι το registry key θα το έχει θέσει προκειμένου να μπορείς να λάβεις updates. Επιπλέον, στα Windows 10 ή Windows 8.1, το ενσωματωμένο Windows Defender κάνει τη δουλειά για εσένα. Ωστόσο όμως, αν χρησιμοποιείς ένα παλαιότερο, μη συμβατό antivirus, που αρνείται να θέσει αυτό το key, η Microsoft θα αναβάλλει τη διάθεση των security updates για να προστατέψει την σταθερότητα του συστήματός σου

    Αν δεν έχεις ένα εγκατεστημένο antivirus, απλά δεν υπάρχει antivirus για να θέσει το key. Και από τη στιγμή που δεν τεθεί, τα Windows δεν θα μπορούν να λάβουν updates. Και αυτό είναι κάπως τρελό, καθώς ο μόνος λόγος που θα χρειαζόσουν το key στη registry είναι για να αποτρέψεις περιπτώσεις errors εξαιτίας του μη συμβατού antivirus software και αυτά τα errors δεν θα συμβούν αν δεν έχεις εγκαταστήσει ένα antivirus.

    Πως μπορείς να δημιουργήσεις το Registry Key στα Windows 7

    Η Microsoft συστήνει την εγκατάσταση antivirus software στα Windows 7. Μπορείς για παράδειγμα να εγκαταστήσεις το δωρεάν Microsoft Security Essentials antivirus, που είναι το ίδιο με το Windows Defender στα Windows 10 και θα δημιουργηθεί το key για εσένα. Αν όμως δεν θέλεις να εγκαταστήσεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνεις security updates. Για αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσεις το registry key που ένα antivirus θα έκανε αν υπήρχε στο σύστημά σου.

    Ανοίξτε απλά τον Επεξεργαστή Μητρώου και μεταβείτε σε αυτήν την τοποθεσία (σημείωση αν δεν υπάρχει το QualityCompat θα πρέπει να το δημιουργήσετε στο CurrentVersion key:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat

    Δεξί κλικ στο QualityCompat key, νέα τιμή DWORD (32-Bit) και έπειτα δώστε αυτήν την ονομασία

    cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc

    Σε κάθε περίπτωση είναι επιτακτικό για την Microsoft να ξανασκεφθεί αυτήν την προσέγγιση για χάρη των Windows 7 χρηστών. Και αν θέλει να εμποδίσει αυτά τα συστήματα από την αναβάθμιση, καλείται τουλάχιστον να τους ενημερώνει επαρκώς.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles