12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τέλος στα σενάρια περί εξαγοράς από τη Sony βάζει η CD Projekt Red

    Τέλος στις φήμες που την ήθελαν να συζητά ενδεχόμενη εξαγορά από τη Sony έβαλε τις τελευταίες ώρες η πολωνική CD Projekt Red, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση και καμία διαπραγμάτευση.

    Αυτή δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ακούγεται ανάλογη φημολογία για την εταιρεία, αφού ήδη από το 2015 αναφερόταν ότι η Electronic Arts σχεδιάζει να εξαγοράσει το studio. Σύντομα, βέβαια, η CD Projekt διέψευσε τις φήμες, κάτι που επανέλαβε και τα επόμενα χρόνια όταν προέκυπταν ανάλογα δημοσιεύματα. Τα σενάρια άρχισαν να πυροδοτούνται ξανά το 2022, μετά την ανακοίνωση των εξαιρετικά φιλόδοξων πλάνων ανάπτυξης της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία που μαρτυρούν μια ενδεχόμενη συγχώνευση.

     

    Η πιο πρόσφατη φήμη εμφανίστηκε το Μάρτιο και ήθελε τη Sony να προχωρά σε deal με τη CD Projekt. Το περασμένο Σαββατοκύριακο μάλιστα, ο leaker Liz του Destiny 2 ανέφερε σε ανάρτησή του ότι το “PlayStation σκοπεύει να αγοράσει τη CD Projekt Red.”

    Στα εν λόγω σενάρια απάντησε το Studio, θέλοντας να βάλει τέλος σε μια φήμη που διαδίδεται εδώ και καιρό.

    «Τίποτα δεν έχει αλλάξει, είπε ο CEO Adam Kiciński. Μπορώ να επαναλάβω αυτό που λέγαμε καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Η CD Projekt δεν είναι προς πώληση. Θέλουμε να παραμείνουμε ανεξάρτητοι. Έχουμε, πιστεύω, μια εξαιρετική στρατηγική – όχι εύκολο να εκτελεστεί, σίγουρα – αλλά είναι πολύ συναρπαστικό να ακολουθήσουμε το δικό μας μονοπάτι».

    Διαβάστε επίσης:

    Star Wars Jedi: Survivor Review

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles