22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Ένα Tesla S τυλίγεται στις φλόγες…πάλι.

    Προφανώς δεν είναι καθόλου αστείο, αλλά τείνει να εξελιχθεί σε τέτοιο. Είναι το τρίτο Tesla S που τυλίγεται στις φλόγες τις τελευταίες έξι εβδομάδες! Μάλιστα είχαμε αναφερθεί στο προηγούμενο περιστατικό που συνέβη στο Seattle, όταν ένα S χτύπησε κάποιο μεταλλικό αντικείμενο στο αυτοκινητόδρομο και έπειτα από λίγο έγινε παρανάλωμα του πυρός.

    teslafire21

    Αυτή τη φορά ήταν η σειρά ενός άλλου Tesla S να έχει παρεμφερή κατάληξη, στο Tennessee των ΗΠΑ. Φωτογραφία του οχήματος, λίγο μετά την κατάσβεση της φωτιάς, ανέβηκαν στο www.teslamotorsclub.com, με το σχετικό νήμα του forum να έχει φθάσει ήδη μέσα σε λίγες ώρες τις 38 σελίδες και ενώ ήδη η εταιρεία έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν.

    H ατυχής σύμπτωση για την Tesla είναι πως για ακόμη μια φορά το ηλεκτροκίνητο όχημά της πήρε φωτιά, μετά από σύγκρουση με ένα μεταλλικό αντικείμενο, σύμφωνα με αναφορές ένα γάντζο ρυμούλκησης που πιθανότητα αποκολλήθηκε από κάποιο προπορευόμενο όχημα. Το ίδιο είχε συμβεί και στο προηγούμενο συμβάν, κάτι που αν μη τι άλλο αποδεικνύει πως το Tesla S είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε τέτοιου είδους «ατυχήματα» και σαφώς πολύ πιό ευαίσθητο από ένα συμβατικό Ι.Χ. Μετά το συμβάν, τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος ενημέρωσαν τον οδηγό και τον συμβούλευσαν να ακινητοποιήσει το όχημα, όπως και έκανε, μόνο και μόνο για να το δεί να τυλίγεται στις φλόγες. Ευτυχώς ο ίδιος δεν έπαθε απολύτως τίποτα, αλλά το γεγονός είναι ανησυχητικό και επηρεάζει αρνητικά τη φήμη της Tesla Motors.

    teslafire2

    Όσο και αν επιμένει ο CEO της, κ. Elon Musk, πως είναι «σαφώς πιό ασφαλές να τροφοδοτείς ένα όχημα με μπαταρίες αντί μιας μεγάλης δεξαμενής με εξαιρετικά εύφλεκτο υγρό», 3 καμένα Tesla S σε έξι εβδομάδες είναι πολλά, δεδομένου του πόσα Tesla S κυκλοφορούν συνολικά στη χώρα. Επιπροσθέτως, ένα συμβατικό όχημα θα αναφλεγεί πολύ πιό δύσκολα και μόνο έπειτα από σφοδρότατη σύγκρουση, καθώς το ρεζερβουάρ του είναι αρκούντως προστατευμένο και η παροχή καυσίμου διακόπτεται αυτόματα μετά τη σύγκρουση στα περισσότερα βενζινοκίνητα/πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Αντιθέτως με τα δύο εκ των τριών Tesla S που κάηκαν χωρίς να έχουν εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα και χωρίς να έχουν υποστεί υπολογίσιμη ζημιά.

    Κακά τα νέα, λοιπόν, για την Tesla Motors, της οποίας η τιμή μετοχής έχει πάρει την κατιούσα εδώ και πολύ καιρό, ενώ οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πλάνο της. Όχι άδικα, θα μπορούσε να πεί κάποιος…Μπορεί τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να είναι το μέλλον, αλλά έχουν πολύ…μέλλον μπροστά τους για να φθάσουν στο επιθυμητό επίπεδο από πλευράς ασφάλειας και κόστους.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles