13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Tesla: βελτιώνει τη λειτουργία «Autopilot», χωρίς εγγυήσεις όμως

    Σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του, το Autopilot 8 θα είναι διαθέσιμο (μέσω αναβάθμισης) για τους οδηγούς Tesla, μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, υπακούοντας στις εντολές της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ, που διερευνά τα αίτια του θανάτου του Τζόσουα Μπράουν ώστε να αποφασίσει εάν ανήκει στην εταιρεία η ευθύνη για το γεγονός ότι δεν φρέναρε το αυτόνομο αυτοκίνητο (ούτε ο οδηγός του) μπροστά σε ένα φορτηγό με λευκό ρυμουλκό την ώρα που έστριβε αριστερά σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο.

    tesla-autopilot

    Υπενθυμίζουμε οτι ο ίδιος ο Έλον Μασκ όταν ρωτήθηκε για το συμβάν που έγινε τον Μάιο, εξέφρασε την πεποίθηση οτι δεν θα είχε συμβεί αυτό αν η επικείμενη ενημέρωση του Autopilot, του συστήματος αυτόνομης οδήγησης είχε γίνει πριν την ημέρα του δυστυχήματος. Βάσει των νέων λειτουργιών της εφαρμογής, ο οδηγός δεν θα επιτρεπόταν να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι για πολύ και το ραντάρ θα ήταν σε θέση να διακρίνει λευκά ρυμουλκό φορτηγά με φόντο τον φωτεινό ουρανό. Έτσι, πιθανολογείται ότι θα είχε αποφευχθεί το τραγικό περιστατικό, «η απόλυτη όμως ασφάλεια» δεν θα επιτευχθεί ποτέ, είπε με βεβαιότητα αυτή τη φορά ο διάσημος επιχειρηματίας.«Τέτοια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν με βεβαιότητα, αλλά ναι, μπορούμε να πούμε ότι θα είχε αποφευχθεί», είπε ο επιχειρηματίας διατηρώντας προσεκτικά τις επιφυλάξεις για να προφυλάξει τα συμφέροντα της εταιρείας του.

    Ο Μασκ απέκλεισε την πιθανότητα ανάκλησης των Tesla με το Autopilot, αφού η ίδια υπηρεσία έχει δεχτεί τις αλλαγές στο σύστημα ως ικανοποιητικές και η ενημέρωση θα γίνει μέσω Διαδικτύου, χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψουν τα οχήματα στο service. Εάν δεν το κάνει, τότε το σύστημα αυτόματης οδήγησης θα απενεργοποιείται και δεν θα εκκινείται ξανά παρά μόνο εάν ο άνθρωπος σταματήσει το αυτοκίνητο, σβήσει τον κινητήρα και τον εκκινήσει ξανά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles