11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο Tex Murphy, της χρυσής εποχής των adventures, ξαναζωντανεύει

    Τα πρώτα adventure games στα οποία πρωταγωνίστησε ο Tex Murphy, ήταν τα Mean Streets και Martian Memorandum, τα οποία δυστυχώς δεν κατάφερα ποτέ να παίξω. Τον ακολούθησα όμως στην επόμενη περιπέτεια του, το αξέχαστο Under a Killing Moon. Αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάπου τη φράση «μπροστά από την εποχή του», χωρίς υπερβολή, είναι όταν περιγράφουμε αυτό το παιχνίδι.

    Όλοι οι χαρακτήρες ήταν ψηφιοποιημένοι, το βίντεο ήταν καθαρό και ομαλό, ενώ ο χειρισμός ήταν πρώτου προσώπου, σε τρισδιάστατο περιβάλλον. Αν όλα αυτά σας φαίνονται συνηθισμένα, τότε σκεφτείτε ότι το παιχνίδι έτρεχε σε DOS, και σε μία εποχή που οι κάρτες γραφικών γνώριζαν μόνο το 2D. Προσθέστε τώρα μία εκπληκτική υπόθεση με επιρροές από αμερικάνικα αστυνομικά μυθιστορήματα του 1940, που εξελισσόταν σε ένα φουτουριστικό κόσμο του 2040.

    Ο Tex Murphy είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, άφραγκος, άγνωστος, με παρέα ένα μπουκάλι bourbon, αλλά με κοφτερό μυαλό και διακριτικό χιούμορ. Με κάποιο τρόπο μπλέκει σε μεγάλες και επικίνδυνες υποθέσεις, από τις οποίες όμως καταφέρνει να επιβιώσει. Ο Tex Murphy, τον οποίο υποδύεται ο Chris Jones, ένας από τους σχεδιαστές της σειράς, είναι πολύ πιθανό να αναβιώσει σε μία νέα περιπέτεια, με τον τίτλο Project Fedora.

    Η εταιρεία Big Finish Games έχει ήδη συγκεντρώσει το απαραίτητο κεφάλαιο ώστε να προχωρήσει στην παραγωγή του παιχνιδιού, η οποία θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα, 5.700 χρηματοδότες συνέβαλαν ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό των 450.000 δολαρίων. Η διαδικασία χρηματοδότησης θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 510.000 δολάρια.

    Τα επιπλέον χρήματα δεν θα… φαγωθούν σε σουβλάκια. Θα επενδυθούν ώστε το Project Fedora να μεταφερθεί από το PC τόσο στο Xbox Live Arcade όσο και στο Android. Αν μαζευτούν περισσότερα χρήματα, το soundtrack του παιχνιδιού θα ηχογραφηθεί ζωντανά από ορχήστρα. Η εταιρεία υπόσχεται ότι το Project Fedora θα κυκλοφορήσει χωρίς προστασία DRM. Όσο για την υπόθεση, αυτή θα αποτελέσει sequel της τελευταίας περιπέτειας του Tex Murphy, δηλαδή του Overseer, το οποίο έτσι κι αλλιώς είχε ένα μετέωρο τέλος, αφήνοντας περιθώριο για συνέχεια.

    Πηγή : GameSpot

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles