18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Θα συνδέατε ένα USB stick που βρήκατε πεταμένο στο PC ή το laptop σας;

    Ερώτηση; Θα συνδέατε ένα USB stick που βρήκατε κάπου πεταμένο στο PC ή το laptop σας;

    usb-sticks

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από ερευνητές από Πανεπιστήμιο του Illinois, το 50% των USB sticks που απορρίπτονται από κάποιους, στη συνέχεια βρίσκονται να συνδέονται σε υπολογιστές θέτοντας τους σε πιθανό κίνδυνο.

    Για τις ανάγκες της έρευνας, η ομάδα γέμισε με 297 USB sticks χώρους του πανεπιστημίου, όπως αμφιθέατρα, χώρους στάθμευσης, καφετέριες, χώρους μελέτης κτλ. Στη συνέχεια περίμεναν…

    Τα sticks περιείχαν μια σειρά από αρχεία HTML που ήταν “μεταμφιεσμένα” ώστε να μοιάζουν με παλιά αρχεία σημειώσεων, έγγραφα και φωτογραφικά άλμπουμ. Aν κάποιος εισήγαγε ένα USB σε υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet και άνοιγε τα αρχεία, οι ερευνητές λάμβαναν ειδοποίηση. Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι, καθώς περίπου το ήμισυ των sticks μαζεύτηκαν, συνδέθηκαν σε υπολογιστές και διερευνήθηκαν.

    Με βάση τα ευρήματά τους, οι ερευνητές δημοσίευσαν μια εργασία με τίτλο «Οι χρήστες πραγματικά συνδέουν τα USB που βρίσκουν». Οι ερευνητές ζήτησαν από τους ανθρώπους που είχαν χρησιμοποιήσει τα πεταμένα στικς να συμπληρώσουν μια έρευνα και να σημειώσουν τους λόγους για τους οποίους τα πήραν. Λιγότεροι από τους μισούς την έκαναν και δικαιολογήθηκαν πως ήταν απλά περίεργοι ή χρειάζονταν ένα USB. Αλλά γενικά η ομάδα διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απλά ήθελαν να βρουν σε ποιον ανήκει και να το επιστρέψουν, σύμφωνα με την έρευνα. Τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν στο 37ο IEEE Συμπόσιο για την Ασφάλεια και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στην Καλιφόρνια.

    Μερικοί απ’ αυτούς που μάζεψαν τα USB τα σκάναραν πρώτα για τυχόν ιούς. Το 16% σκάναρε το στικ με λογισμικό anti-virus, ενώ το 8% πίστευε ότι το λειτουργικό σύστημα τους θα τους προστατεύσει (π.χ. «έχω εμπιστοσύνη στο MacBook μου, έχει μια καλή άμυνα κατά των ιών»).

    Μάλιστα!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles