15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Θα συγκρουστεί ο Γαλαξίας μας με αυτόν της Ανδρομέδας; Ναι. Σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια

    Αν αναρωτιέστε τι θα δουν στον ουρανό οι απόγονοί μας που θα βρίσκονται στη Γη σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια, η NASA και το τηλεσκόπιο Hubble μας ειδοποιούν για μία πραγματικότητα τόσο εκρηκτική που θα σηματοδοτήσει όντως το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε τώρα.

    Βάσει νέων στοιχείων, οι αστρονόμοι του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble προβλέπουν πως ο Γαλαξίας στον οποίο ανήκει το ηλιακό μας σύστημα, θα έρθει σε σύγκρουση με τον γαλαξία της Ανδρομέδας (γνωστό και ως M31). Οι δύο γαλαξίες θα έλκονται από την βαρύτητά τους σε σχέση με την γύρω τους σκοτεινή ύλη και θα έρθουν αναπόφευκτα ο ένας πάνω στον άλλον.

    Τι θα γίνει όταν συμβεί αυτό;

    Στην χειρότερη των περιπτώσεων που έχουμε προσομοιώσει στο παρακάτω βίντεο, ο M31 πέφτει πάνω στον Γαλαξία μας και τα άστρα εκτοξεύονται σε διάφορες τροχιές. Οι αστρικοί πληθυσμοί και στους δύο γαλαξίες απωθούνται μεταξύ τους και ο Γαλαξίας μας θα χάσει το σχήμα «τάρτας» που έχει τώρα, με τα περισσότερα αστέρια να έχουν πια κυκλική τροχιά. Οι πυρήνες των δύο γαλαξιών θα ενωθούν και τα άστρα θα κατασταλάξουν σε τυχαίες τροχιές που θα δημιουργήσεις ένα νέο γαλαξία με ελλειπτικό σχήμα.

    Θέλετε να δείτε πώς θα είναι; Παρακολουθήστε το βίντεο.


    Galaxy Collision Simulation από DigitalLifeMag

    Πηγή: NASA, The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles