18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    The Day we Fight Back. Σήμερα η παγκόσμια διαμαρτυρία κατά των μαζικών παρακολουθήσεων της NSA

    Ήταν 18 Ιανουαρίου του 2012 όταν το Διαδίκτυο βάφτηκε “μαύρο” ως μία διαμαρτυρία για τα νομοσχέδια SOPA και PIPA που είχαν απειλήσει να φιμώσουν το ελεύθερο Internet. Η Wikipedia βρέθηκε στην πιο σκοτεινή της μέρα, ενώ πολλές ακόμη σημαντικές σελίδες, όπως το Reddit ή η Google, είχαν συμμετάσχει με ειδικά banners διαμαρτυρίας.

    Λίγες μέρες αργότερα, τα νομοσχέδια αποσύρθηκαν, ωστόσο, λίγο αργότερα, μία ακόμη “απειλή” εμφανίστηκε στο προσκήνιο, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της NSA και οι υπόλοιπες αποκαλύψεις του Edward Snowden που τα βάζουν ευθέως με την ιδιωτικότητά μας.

    the-day-we-fight-back

    Σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2014, περισσότερα από 6.000 sites συμμετέχουν στη διαμαρτυρία “The Day We Fight Back”, κάθε ένα από τα οποία έχει τοποθετήσει ένα τεράστιο banner με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων της NSA.

    Το banner επιτρέπει στους χρήστες του Internet που βρίσκονται στις ΗΠΑ να επικοινωνήσουν απευθείας με τα μέλη του Κογκρέσου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικής κλήσης μέσω υπολογιστή. Όσο για τους επισκέπτες εκτός ΗΠΑ, καλούνται να υπογράψουν ένα petition για την υποστήριξη των δράσεων εναντίον των μαζικών παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

    Δεκάδες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί επιπλέον σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τη σημερινή μέρα, η οποία είναι αφιερωμένη παράλληλα και στη μνήμη του Aaron Swartz του 26χρονου ακτιβιστή του Διαδικτύου που έφυγε από τη ζωή πέρισυ και ήταν από εκείνους που πάλεψαν κατά του νομοσχεδίου SOPA.

    Μπείτε κι εσείς στο site The Day We Fight Back, αν θέλετε να συμμετέχετε στη δράση διαμαρτυρίας, ή ενημερωθείτε για τις κινήσεις της μέσω twitter και Facebook.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles