23 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    The Game Awards 2023: Παιχνίδι της χρονιάς το Baldur’s Gate 3

    Πριν από μερικές ώρες πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη γιορτή του gaming, που δεν είναι άλλη από τα Game Awards. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ιδανική ευκαιρία για να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στα projects που έπονται και φυσικά να βραβευτούν οι προσπάθειες των developers της προηγούμενης χρονιάς. Το 2023 ήταν ένα έτος που κυκλοφόρησαν πολύ καλά παιχνίδια. Ποιο όμως ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση;

     

    Τα φετινά Game Awards δεν επεφύλασσαν πολύ μεγάλες εκπλήξεις, όσον αφορά τουλάχιστον το παιχνίδι της χρονιάς. Όπως οι περισσότεροι είκαζαν, τον τίτλο του Game of the Year απέσπασε το πολυσυζητημένο Baldur’s Gate 3. Πρόκειται για έναν τίτλο, που από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του σε PC και PS5, δέχτηκε πολύ θετικά σχόλια από τους gamers και τους κριτικούς. Η έκδοση για τις κονσόλες Xbox χρειάστηκε λίγη παραπάνω δουλειά, όμως πλέον είναι διαθέσιμη για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν το video game. Η Larian Studios ανακοίνωσε ότι φέρνει το Baldur’s Gate 3 στις κονσόλες της Microsoft, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα του split-screen co-op στο Xbox Series S.

    Σημειώνεται ότι το Baldur’s Gate 3 κέρδισε επίσης τα βραβεία στις κατηγορίες Community Support, Best RPG, Best Multiplayer και Player’s Voice.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles