18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μόνο λίγοι τυχεροί θα απολαύσουν το Hobbit με ρυθμό ανανέωσης 48 fps

    Ξέρετε φυσικά ότι το Hobbit γυρίστηκε όχι στα 24 fps, όπως όλες οι ταινίες, αλλά με ρυθμό ανανέωσης 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τι, δεν το ξέρατε; OK, τώρα το μάθατε… Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ταινία θα προβάλλεται πολύ πιο ομαλά σε μορφή 3D. Ο Peter Jackson αποφάσισε ότι μόνο κάποια επιλεγμένα σινεμά θα προβάλλουν το προσαρμοσμένο έργο του Tolkien σε αυτή τη μορφή.

    Δυστυχώς όμως, ακόμα και αν δεν έβαζε αυτό τον περιορισμό, πολύ λίγες κινηματογραφικές αίθουσες στον κόσμο, έχουν την απαραίτητη τεχνική υποδομή ώστε να υποστηρίξουν τα 48 fps. Ακόμα χειρότερα, για να «κοπούν» τα μισά frames ώστε να προβληθεί στις συμβατικές αίθουσες, πρέπει να εφαρμοστεί ένα blur εφφέ, διαφορετικά δεν θα είναι ομαλό το βίντεο.

    Όλοι πάντως συμφωνούν ότι τα 48 fps είναι το μέλλον, και κάποια στιγμή όλα τα σινεμά θα αποκτήσουν συμβατότητα. Μάλιστα, όσες αίθουσες έχουν προβολείς δεύτερης γενιάς, εξοπλισμένους με την τεχνολογία IMB (Integrated Media Block), μπορούν να κάνουν τη μετάβαση στα 48 fps με μία απλή αναβάθμιση λογισμικού.

    Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, οι ειδικοί λένε ότι ένας συνδυασμός 3D, 48 fps και ανάλυσης 4K δεν είναι εφικτός με τις υπάρχουσες υποδομές. Αυτό ισχύει γιατί δεν έχουν αρκετό bandwidth για να διαχειριστούν τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων και παράλληλα να προσφέρουν ομαλό βίντεο. Για κάτι τέτοιο απαιτείται πλήρης αντικατάσταση εξοπλισμού και υποδομών.

    Πηγή : Variety

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles