12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    The Mini battles! Galaxy S4 mini και HTC One mini με Lenovo και Huawei να παραμονεύουν…

    samsung-galaxy-s4-mini1

    Φαίνεται πως μετά την υπερμεγένθυση των smartphones που ξεπέρασαν τις 5 ίντσες και άρχισαν να λέγονται…phablets, οι κατασκευαστές ψάχνουν τρόπους να επανέλθουν σε μικρότερα, πιό «ανθρώπινα» μεγέθη, χωρίς όμως να χάσουν τα οφέλη του brand της εκάστοτε ναυαρχίδας τους αλλά και να διατηρήσουν τις επιδόσεις σε υψηλά επίπεδα. Και έκατσαν μια μέρα να συσκεφθούν…

    –          Καλό μας βγήκε το “μεγάλο”, αλλά τι θα κάνουμε για το υπόλοιπο κομμάτι της αγοράς;

    –          Να φτιάξουμε ένα νέο μοντέλο;

    –          Όχι, θα μας πάρει πολύ χρόνο και χρήμα…

    –          (Μικρό πηγαδάκι στο βάθος) John, πήρες καινούργιο αμάξι ρε;

    –          (Ψιθυριστά) Ναι, ένα Mini Cooper, πολύ καλό λέμε και fun to drive.

    –          …

    –          Αφεντικό, να το πούμε “Mini”!

    Samsung_Galaxy_S4_review_13

    Τόσο απλά. Galaxy S4; Galaxy S4 Mini. HTC One; HTC One mini. Βέβαια η Apple έχει κάνει την αρχή με iPad mini, Mac mini και σια, οπότε δε βλέπουμε κάτι το καινούργιο, απλώς μια μόδα που κατακλύζει την αγορά. Οι κορυφαίες συσκευές των Samsung και HTC είναι πραγματικά το κάτι άλλο, όμως δε μπορούν όλοι να δώσουν 700 ευρώ για να τις αποκτήσουν, ούτε είναι τόσο πρακτικές όσο ένα smartphone των 4,3-4,5 ιντσών. Έτσι, προσθέτουμε το “mini” στο τέλος, διατηρούμε την ίδια εμφάνιση με μικρότερες διαστάσεις, ισχυρό hardware, κάπως χαμηλότερη τιμή και voila!

    Και τα δύο θα έχουν οθόνη 4,3”, όμως το One Mini θα υπερτερεί σαφώς σε ανάλυση και ppi (1280 x 768 pixels έναντι 540 x 960). Γνωρίζουμε τις διαστάσεις του S4 mini (124.6 x 61.3 x 8.9mm), όχι όμως και του One mini, αφού δεν τις έχει ανακοινώσει η HTC. Φυσικά τα δύο μοντέλα θα τρέχουν Jelly Bean 4.2.2, ενώ στο εσωτερικό τους θα κρύβονται διπύρηνοι (και όχι τετραπύρηνοι) επεξεργαστές στα 1.7 GHz (για το S4 mini), με μπόλικη RAM που θα ικανοποιεί τις multitasking ορέξεις του χρήστη (1,5 GB για το S4 mini και ίσως 2 GB για το One mini). Όσο για την κάμερα, θα είναι 8άρα για το μοντέλο της Samsung, ενώ η νέα 4άρα UltraPixel που είδαμε στο One περνάει αυτούσια στο μικρότερο αδερφάκι του. Τέλος, οι μπαταρίες θα έχουν χωρητικότητες 1900 και 1700 mAh αντίστοιχα, ούτε πολύ μεγάλες αλλά ούτε και υπερβολικά μικρές.

    htc-one-mini-size

    Ολίγον τι…photoshop, αλλά you got the idea.

    Lenovo και Huawei με τη σειρά τους περιμένουν…στη γωνία, αφού προτίθενται να κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος τις δικές τους «mini» εκδοχές των high-end συσκευών. Δεν γνωρίζουμε καμιά λεπτομέρεια ακόμα, ωστόσο, όπως δε γνωρίζουμε και τις τιμές των S4 mini/One mini, ούτε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, μάλλον από Σεπτέμβρη. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε νέο smartphone, μη ξοδέψετε όλες τις οικονομίες σας στις διακοπές γιατί το φθινόπωρο προβλέπεται άκρως ενδιαφέρον

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles