18.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
More

    The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone Review

    Δεν είναι λίγες οι φορές που τα Στρουμφάκια πρωταγωνίστησαν σε τηλεοπτικά show, κινηματογραφικές ταινίες και video games. Τα μικρά μπλε πλασματάκια και το ατέρμονο κυνηγητό τους με το Δρακουμέλ έχουν μεγαλώσει αρκετές γενιές και εξακολουθούν να προσελκύουν την προσοχή των παιδιών. Η εταιρεία Microids ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες ένα ακόμα παιχνίδι με πρωταγωνιστές τα Στρουμφάκια, το οποίο σίγουρα έχει να προσφέρει μερικές ώρες ψυχαγωγίας στους μικρούς gamers. Πρόκειται για το «The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone», το οποίο αποτελεί sequel της κυκλοφορίας του 2021 «The Smurfs:Mission Vileaf». Εμείς παίξαμε το παιχνίδι, σε Xbox Series X και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

    Πλοκή

    Η ιστορία πίσω από το «The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone» είναι αρκετά ενδιαφέρουσα γιατί συνοδεύεται από μια… ανατροπή. Ο γνωστός Handy δημιουργεί μια πρωτοποριακή συσκευή, το SmurfoMix, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τις εφευρέσεις του σε άλλο… level, όμως του λείπει το μαγικό συστατικό. Χρειάζεται το Green Stone, ένα πετράδι που βρίσκεται στα χέρια του Gargamel και πρέπει να το αποκτήσει. Μια αποστολή από Στρουμφάκια ξεκινά, λοιπόν, για το κάστρο του, βρίσκει το Green Stone, όμως ένα ατύχημα το ανατινάζει και τα κομμάτια του διασκορπίζονται σε όλη την έκταση της Cursed Land. Εκτός του ότι οι απίστευτες δυνάμεις αντιγραφής και καταστροφής της ύλης απελευθερώθηκαν στους ερημότοπους, το Green Stone απελευθέρωσε τη Stolas, μια νέα οργάνωση που θέλει να επιβάλει τον τρόμο. Τώρα μια μικρή ομάδα θα πρέπει να ανατρέψει την κατάσταση, χρησιμοποιώντας το SmurfoMix και προχωρώντας σε μια παράξενη συμμαχία με τον ίδιο τον Gargamel!

    Gameplay

    Το «The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone» είναι ένα παιχνίδι που ανήκει στην κατηγορία των 3D platforms και πατάει πάνω θα λέγαμε σε μια δοκιμασμένη συνταγή. Ο χειρισμός είναι κλασικός και εξαιρετικά απλοϊκός ( π.χ. άλμα, διπλό άλμα, dash κλπ), κάτι που μπορεί να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι πρόκειται για έναν τίτλο που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Είναι δύσκολο –σχεδόν ακατόρθωτο- το συγκεκριμένο παιχνίδι να ικανοποιήσει έναν ενήλικα gamer με μακρά εμπειρία στην κατηγορία.

    Για αρχή, ο παίκτης επιλέγει επίπεδο δυσκολίας ανάμεσα στα Story, Epic και Challenge, ανάλογα με τη διάθεσή του. Ξεκινά την περιπέτεια από το Heart of The Forest, αφού περάσει πρώτα λίγο από το εργαστήριο του Δρακουμέλ στο εισαγωγικό μέρος. Σε γενικές γραμμές, ο παίκτης κινεί το στρουμφάκι του (στην αρχή τον Handy, στη συνέχεια τη Storm) και χτυπά με το όπλο του κρυστάλλους που είναι διάχυτοι στον κόσμο και τους εχθρούς που εμφανίζονται, δίνοντας σχετικά μικρής κλίμακας μάχες. Υπάρχουν συγκεκριμένα λουλούδια που αναπληρώνουν την ενέργεια. Ουσιαστικά ο παίκτης περιφέρεται στον κόσμο μαζεύοντας κρυστάλλους, προκειμένου να μπορέσει να αναβαθμίσει το SmurfoMix και να ενισχύσει την απόδοσή του. Μέχρι εδώ, όλα καλά, καθώς κάπως έτσι στήνονται αρκετά platforms. Το πρόβλημα με το Smurfs 2 είναι το γεγονός ότι ξεκινά με έναν ωραίο κόσμο, γεμάτο με λαμπερά χρώματα, έχει όλα τα εφόδια για να γίνει διασκεδαστικό, σύντομα όμως ο κόσμος αρχίζει να μοιάζει άδειος, αφού τα μανιτάρια –τραμπολίνο, τα portals και οι κρύσταλλοι δεξιά και αριστερά δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν το ενδιαφέρον του παίκτη ζωντανό. Λίγο πιο ενδιαφέροντα είναι τα μοβ portals που ξεκλειδώνουν κάποια challenges με χρόνο, όμως στο τέλος της ημέρας η επανάληψη αποτελεί ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.

    Γραφικά και Ήχος

    Σε αυτό το σημείο, τα πράγματα είναι αρκετά θετικά. Τα γραφικά του “The Prisoner of the Green Stone” είναι αρκετά καλά, καρτουνίστικα και το voice acting παραπέμπει στη δημοφιλή παιδική σειρά, κάτι που ο παίκτης αναζητά από τον εν λόγω τίτλο. Μια ευχάριστη νότα δίνει παράλληλα και η μουσική, η οποία είναι ευχάριστη και ταιριαστή όταν συνδέεται με ένα παιδικό παιχνίδι. Δυνατό σημείο είναι επίσης τα έντονα χρώματα που προσδίδουν ζωντάνια στον κόσμο.

    Βασικά συμπεράσματα

    Το “The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone” έχει αρκετές επιρροές από παιχνίδια όπως τα Super Mario Sunshine, Luigi’s Mansion, Spyro The Dragon κ.α., ωστόσο δεν καταφέρνει να φέρει κάτι καινούριο στην εξίσωση και να αφήσει το δικό του στίγμα. Παρόλα αυτά, είναι ένα συμπαθητικό παιχνίδι για παιδιά που συνδυάζει το απλό platform με τις μάχες. Είναι ένα μικρό παιχνίδι, αφού με έναν πρόχειρο υπολογισμό το main story έχει διάρκεια γύρω στις 3 1/2 ώρες και για το 100% απαιτούνται περίπου 6 ώρες. Ένα από τα στοιχεία που αρκετοί παίκτες θα βρουν ευχάριστο είναι η υποστήριξη Local co-op, αφού δυο φίλοι είναι πάντα διασκεδαστικό να μπορούν να παίξουν παρέα σε έναν καναπέ.

    Το παιχνίδι κυκλοφορεί σε Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.

    Ανάπτυξη: OSome Studio

    Έκδοση: Microids

    Διάθεση: Enarxis Dynamic Media

    The Good

    • Ευρηματικό story
    • Αξιοπρεπή γραφικά
    • Couch Co-Op
    • Πετυχημένο voice acting και μουσική επένδυση

    The Bad

    • Άδειος κόσμος
    • Βαρετό, με πολλές επαναλήψεις
    • Μικρή διάρκεια
    • Απλοϊκοί μηχανισμοί

    75 % ΓΡΑΦΙΚΑ

    75 % ΗΧΟΣ
    60 % GAMEPLAY
    60 % ΑΝΤΟΧΗ
    68% ΓΕΝΙΚΑ
    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles