20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Θα έπαιρνες ένα ποντίκι στο οποίο θα κάνεις κλικ προς τα… πάνω;

    Ο δημιουργός αυτού του mouse ονομάζεται Dan Benamy, ζει στο Brooklyn της Νέας Υόρκης και είναι πολύ περήφανος για την κατασκευή του. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στο βραχίονα, τον οποίο ενδεχομένως αισθάνεστε από τη χρήση ενός κλασικού “ποντικιού” υπολογιστή.

    Κι αυτό γιατί το δημιούργημά του είναι το μοναδικό ποντίκι στον κόσμο, το οποίο απαιτεί να… σηκώσετε προς τα πάνω τα δάκτυλά σας και όχι να τα πιέσετε προς τα κάτω, ώστε να κάνετε κλικ. Γι’ αυτό το λόγο και ονομάζεται “Up Mouse”.


    Ο Benamy σημειώνει, πάντως, ότι δε βολεύει όλους τους χρήστες, οπότε σας παροτρύνει να δοκιμάσετε να κάνετε ένα πείραμα, σηκώνοντας τα δάκτυλα προς τα πάνω 10 φορές χρησιμοποιώντας ένα κλασικό ποντίκι. Αν αυτό δε σας πονέσει, τότε το Up Mouse είναι για εσάς. Ή, τουλάχιστον, έτσι ισχυρίζεται ο δημιουργός του.

    Ο ίδιος έχει βάλει το gadget του στο crowd-funding site Indiegogo και περιμένει την ανταπόκριση (με άλλα λόγια τη χρηματοδότηση) του αμερικανικού κοινού και όχι μόνο. Προς το παρόν, τα πηγαίνει μέτρια, έχει όμως περίπου ένα δεκαήμερο μπροστά του για να αλλάξει τα δεδομένα.

    Το Up Mouse, πάντως είναι κατάλληλο τόσο για δεξιόχειρες όσο και για αριστερόχειρες και βρίσκεται ακόμη σε concept μορφή, με τον ίδιο να αναφέρει ότι αν το προπαραγγείλετε θα έχετε ένα στη διάθεσή σας το φθινόπωρο.

    Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει να το εξελίσσει, προσπαθώντας σε μία επόμενη έκδοσή του πέρα από τα δύο “up” keys, να τοποθετήσει σε αυτό και ένα scroll wheel, το οποίο, βέβαια, όπως αναφέρει, δεν του λείπει μετά από τρεις μήνες χρήσης του προϊόντος που δημιούργησε…

    Δείτε ένα video με το “Up Mouse” εν δράσει…

    Πηγή: Tech Fresh

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles