21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το WebOS smartphone που ποτέ δεν είδαμε

    Μία φορά κι έναν καιρό, ήταν μία εταιρεία, η HP που αποφάσισε να κινηθεί στον χώρο τον smartphone και να μεγαλουργήσει. Έτσι, αγόρασε μία εταιρεία, την Palm, που έκανε φανταστική δουλειά στην ανάπτυξη ενός λειτουργικού που λεγόταν WebOS, ενός λειτουργικού που ζήλευαν όλοι: Apple, Microsoft και λοιποί. Ένας άνθρωπος με μεγάλα όνειρα, ο Leo Apotheker, αποφασίζει μία μέρα να σκοτώσει αυτό το λειτουργικό και το division της Palm, βάζοντας έτσι τίτλους τέλους σε μία εξαιρετική προσπάθεια και πριν δούμε στα ράφια των καταστημάτων αυτό το smartphone:

    webOS-windsornot

    Είναι το WindsorNot, ένα smartphone που είχε σχεδιαστεί να λανσαριστεί στα τέλη του 2011, με 4 ίντσες οθόνη, ανάλυσης 800×480. Θα «έτρεχε» webOS 3.0 και θυμίζει πολύ το Pre 3, για όσους το θυμούνται.

    Τη συσκευή «ξέθαψε» το webOS Nation με την εξής ιστορία. Η HP είχε μεν ετοιμάσει το smartphone αυτό, το είχε παρουσιάσει στην AT&T, το δίκτυο συμφώνησε, αλλά η HP δεν μπορούσε να εγγυηθεί έγκαιρη παράδοση της συσκευής, πριν τα Χριστούγεννα του 2011, αλλά μετά την πρωτοχρονιά. Έτσι, η AT&T έχασε το ενδιαφέρον της, καθώς, πίστευε πως ένα τηλέφωνο που δεν διέθετε LTE δεν θα ήταν καλό να λανσαριστεί στη νέα χρονιά.

    Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως αυτή η συσκευή θα «έσωζε» το webOS από τον θάνατο που του επεφύλαξε η HP, αλλά σίγουρα, βλέποντας εξωτερικά αυτό το smartphone, θεωρούμε πως θα ήταν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συμπλήρωμα στα καλά mid range κινητά που κυκλοφορούσαν τότε στην αγορά.

    Σε κάθε περίπτωση, ναι, είμαστε από εκείνους που «θρηνούν» το webOS, ένα από τα λίγα λειτουργικά που είχε κόπο και χρήμα στην ανάπτυξή του με τόση επιτυχία. Να ζούμε να το θυμόμαστε…

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles