15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Θεαματική πλήρης μεταμόσχευση προσώπου σε πρώην πυροσβέστη!

    Η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο αλλά τώρα έρχεται ακόμη μια, πολύ εντυπωσιακή διαδικασία “μεταμόρφωσης” ενός ανθρώπου, χάρη στην Ιατρική.

    Ο πυροσβέστης Patrick Hardison είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο το 2001,  στην προσπαθειά του να σβήσει μια φωτιά, όταν μια φλεγόμενη στέγη σπιτιού τον καταπλάκωσε. Η ζωή του σώθηκε αλλά και… τελείωσε εκείνη τη μέρα, αφού ακόμα και μετά από χρόνια προσπαθειών και 70 πλαστικές επεμβάσεις, το πρόσωπό του ήταν σε τεράστιο βαθμό αλλοιωμένο, δεν είχε βλέφαρα και σχεδόν είχε χάσει την όρασή του, δεν είναι αυτιά και φυσικά τριχωτό κεφαλής. Αντιμετώπιζε δυσκολίες στην ομιλία και τη διατροφή, ακόμα και στην αναπνοή του.

    face-transplant_1024

    Ευτυχώς γι’αυτόν, ο Δρ. Eduardo D. Rodriguez του Langone Medical Centre της Νέας Υόρκης τον ανέλαβε μαζί με την ομάδα του, ώστε να του δώσουν ένα νέο “πρόσωπο”. Συγκεκριμένα αυτό του άτυχου David P. Rodebaugh που σκοτώθηκε με το ποδήλατό του εκείνη τη περίοδο. Για τη σωστή εκτέλεση της μεταμόσχευσης χρησιμοποιήθηκαν 3D-printed μοντέλα του προσώπου του Hardison, μεταλλικές πλάκες και βίδες για τη σωστή τοποθέτηση και “γεωμετρία” αλλά και συγκεκριμένα οστέϊνα τμήματα του προσώπου του δότη, ώστε να αποκτήσει ο Hardison μύτη, πηγούνι και μάγουλα.

    Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του…μετά από 26 κουραστικές ώρες χειρουργείο και 3 μήνες σκληρής δουλειάς από τον Hardison, ήδη μπορεί να βλέπει καλύτερα, να καταπίνει, να μιλά, να ακούει, ενώ άρχισε να ξυρίζει και πάλι το πρόσωπό του και να κουρεύεται! Η σύγχρονη Ιατρική κάνει θαύματα…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles