22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Θεωρίες συνωμοσίας: Η ερωμένη του John F. Kennedy που γνώριζε πολλά

    Ένα νέο βιβλίο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες, μας ταξιδεύει στην πολυτάραχη δεκαετία του 1960 και σε ένα μυστήριο που παραμένει ζωντανό 50 χρόνια μετά: την δολοφονία του δημοφιλούς προέδρου των ΗΠΑ, John Fitzgerald Kennedy.

    Ο πρόεδρος και η κα Kennedy λίγο πριν την δολοφονία του πρώτου στο Dallas, 22/11/1963

     

    Όσοι αρέσκονται στις θεωρίες συνωμοσίας και θεωρούν πως ο Lee Harvey Oswald δεν ήταν εκείνος που πάτησε την σκανδάλη για την δολοφονία του JFK στις 22 Νοεμβρίου 1963, μελετούν με το ίδιο ενδιαφέρον άλλη μία δολοφονία. Αυτή της Mary Pinchot Meyer, επί μακρόν ερωμένης του JFK. Η Meyer δολοφονήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1964, ή καλύτερα «εκτελέστηκε» μέρα μεσημέρι, καθώς έκανε τον περίπατό της στην περιοχή Georgetown.

    Μέσα σε λίγες ώρες, η αστυνομία κατηγόρησε κάποιον Ray Crump Jr για την δολοφονία. Το φονικό όπλο δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά και στη δίκη (κατά την διάρκεια της οποίας ο Crump απαλλάχθηκε από τους ενόρκους), αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον δολοφόνο ως πολύ πιο μεγαλόσωμο από τον κατηγορούμενο. Η δολοφονία της ερωμένης του προέδρου έχει περάσει στη σφαίρα του μύθου, ως ένα από τα μεγάλα και άλυτα μυστήρια της πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

    Ο συγγραφέας Peter Janney, αδελφός του πρώτου συζύγου της Mary Meyer, κυκλοφορεί το βιβλίο με τίτλο «Το μωσαϊκό της Mary: Η συνωμοσία της CIA για την δολοφονία των John F. Kennedy, Mary Pinchot Meyer και το όραμά τους για Παγκόσμια Ειρήνη». Στο βιβλίο αυτό πλέκει έναν φοβερό ιστό με πρόσωπα της τότε υψηλής κοινωνίας και προβεβλημένα εγκλήματα που εμπλέκουν μερικούς από τους πιο σεβαστούς πράκτορες πληροφοριών, δημοσιογράφους και κυβερνητικούς παράγοντες, σε μία συγκάλυψη που διαρκεί περίπου πέντε δεκαετίες. Στο κέντρο αυτού του ιστού, βρίσκεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της δεκαετίας του 1960.

     

    Δολοφονία: η Mary Pinchot Meyer βρίσκεται νεκρή στην περιοχή Georgetown της Washington, τον Οκτώβριο του 1964

     

     

    Η Mary Meyer και ο πρώην σύζυγός της, Cord Meyer (πράκτορας της CIA) με την άφιξή τους στο Georgetown της Washington, άρχισαν γρήγορα να κάνουν παρέα με τον τότε Γερουσιαστή John F. Kennedy και την σύζυγό του Jacqueline. Τα δύο ζευγάρια έγιναν καλοί φίλοι και έκαναν παρέα μαζί με την αδελφή της Mary, την Antoinette και τον σύζυγό της Ben Bradlee, δημοσιογράφο του Newsweek και μετέπειτα της Washington Post, αλλά και την Cicely d’Autremont με τον σύζυγό της, James Angleton, υπεύθυνο αντικατασκοπίας της CIA.

    Στο βιβλίο του ο Peter Janney, υποστηρίζει πως η Meyer πολύ συχνά επισκέπτονταν τον μετέπειτα πρόεδρο Kennedy και κατά την διάρκεια των επισκέψεων αυτών, οι δύο τους, υπό την επίρρεια των παραισθησιογόνων, συζητούσαν για την επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης και την παύση κρίσεων όπως ο Ψυχρός Πόλεμος και τα ζητήματα των ΗΠΑ με την Κούβα. Την εποχή εκείνη η χρήση του LSD δεν συνιστούσε παρανομία και πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή του Harvard, Timothy Leary, στενού φίλου της Meyer, υποστήριζαν πως η χρήση του παραισθησιογόνου βοηθούσε τους ανθρώπους να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

     

    Οι φίλοι - εραστές, JFK και Mary Pinchot Meyer

     

    Η σχέση της Meyer φαίνεται να γίνεται μέσα στον χρόνο, ολοένα και πιο στενή με τον πρόεδρο Kennedy και ο Janney υποστηρίζει στο βιβλίο του πως, τόσο η Meyers, όσο και ο πρόεδρος δολοφονήθηκαν από την CIA, καθώς ο τελευταίος προσπαθούσε να εκτονώσει το τεταμένο κλίμα που υπήρχε εξαιτίας του ψυχρού πολέμου, πράγμα που η πανίσχυρη υπηρεσία δεν επιθυμούσε.

    Μέσα στα πλαίσια της συνωμοσιολογίας για τον ρόλο της Meyers στη ζωή του προέδρου Kennedy, την δολοφονία του, τη δική της δολοφονία και τον βαθμό παρέμβασης της CIA στα πράγματα εντός και εκτός των ΗΠΑ, εντάσσεται και η αναζήτηση για το περίφημο ημερολόγιο της προεδρικής ερωμένης.

    Αμέσως μετά την δολοφονία της, ο Bradlee (δημοσιογράφος του Newsweek και της Washington Post), σύζυγος της αδελφής  της φέρεται να πήγε στο σπίτι της για να βρει το ημερολόγιο και ενώ η πόρτα ήταν κλειδωμένη, βρήκε μέσα τον Angleton, έναν εκ της παρέας των ζευγαριών του Georgetown και μεγαλοστέλεχος της CIA. Ο Angleton αναζητούσε κι  εκείνος το ίδιο ημερολόγιο, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί ποτέ αν εν τέλει βρίσκεται στην κατοχή της CIA ή όχι.

    Στο ίδιο βιβλίο παρατίθεται και συνέντευξη που είχε δώσει ο πρώην σύζυγος της Meyer, το 1991, λίγο πριν τον θάνατό του, στην οποία υποστήριζε πως «τα ίδια καθίκια (sic) που δολοφόνησαν τον πρόεδρο, δολοφόνησαν και την σύζυγό μου».

    49 χρόνια μετά, η υπόθεση δολοφονίας του John F. Kennedy, αλλά και της λιγότερο διάσημης ερωμένης του, συνεχίζουν να συναρπάζουν και να δημιουργούν ολοένα και περισσότερα ερωτηματικά. Για τον ρόλο της πανίσχυρης CIA στο εσωτερικό της χώρας και τον «δολοφονικό» τρόπο που αντιμετώπιζε τα «προεδρικά» προβλήματα.

    Αναζητήστε το βιβλίο στην Amazon προς το παρόν. Είναι ήδη στην λίστα με τα Best Sellers.

    Πηγές: Huffington Post, the Daily Mail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles