21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Θες iPhone 13; Πούλα το iPhone 12 όσο είναι…νωρίς

    Η εποχή που κρατούσαμε για χρόνια το ίδιο κινητό έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι εξελίξεις τρέχουν. Tο ίδιο και η τεχνολογία, με αποτέλεσμα συνεχώς να βρισκόμαστε σε αναζήτηση ενός καλύτερου -πιο εξελιγμένου- μοντέλου. Αναμένοντας το iPhone 13 να κυκλοφορήσει, καλό θα ήταν να εξοικονομήσουμε και μερικά χρήματα πριν προβούμε στην αντίστοιχη αγορά. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πουλήσουμε το smartphone που έχουμε ήδη στην κατοχή μας. Αν είναι το iPhone 12, ακόμα καλύτερα. Ποια είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να πουλήσεις το κινητό σου, ώστε να εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή τιμή, πριν το νέο λανσάρισμα;

    Η καθυστέρηση… κοστίζει!

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, συσκευές, όπως το iPhone 12, συνήθως χάνουν 12% περίπου της αξίας τους ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του νεότερου μοντέλου (π.χ του iPhone 13). Το ποσοστό πέφτει στο 20% αν καθυστερήσεις να το πουλήσεις και περάσουν 3 μήνες. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι κάτοχοι iPhone είναι ότι κρατούν την παλιά τους συσκευή περισσότερο από 10 εβδομάδες. Εξαιτίας αυτού, η αξία του μειώνεται περίπου κατά 33%. Αν ανήκεις στην κατηγορία όσων αλλάζουν συχνά κινητό, η καθυστέρηση αυτή θα σου κοστίσεις πολύ ακριβά σε βάθος χρόνου. Στο ερώτημα γιατί οι περισσότεροι αργούν τόσο πολύ να λάβουν δράση και να εξασφαλίσουν το μέγιστο δυνατό κέρδος, η απάντηση είναι ότι δε γνωρίζουν ότι η καθυστέρηση… κοστίζει τόσο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, αν έχεις σκοπό να  πουλήσεις το iPhone 12 και να αποκτήσεις το iPhone 13, καλό είναι να το κάνεις πριν κυκλοφορήσει, προκειμένου να βγεις κερδισμένος. Θα σε βοηθούσε να έχεις μια εφεδρική συσκευή, για να χρησιμοποιείς στο διάστημα της αναμονής!

    Διαβάστε επίσης: Xiaomi: Όλες οι συσκευές που θα λάβουν το update του Android 12! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles