Η HMD ανακοίνωσε το νέο HMD Aura² (Aura squared) χωρίς να επιδιώξει ιδιαίτερη δημοσιότητα. Η συσκευή αποτελεί μια ανανεωμένη έκδοση του HMD Arc, με τη βασική διαφορά να είναι η αύξηση του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου στα 256GB. Το Aura² θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαρτίου με τιμή περίπου 106 δολάρια.
Η συσκευή διαθέτει οθόνη IPS LCD 6,52 ιντσών με ανάλυση HD+ και ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Η μέγιστη φωτεινότητά της φτάνει τα 460 nits, προσφέροντας ικανοποιητική ορατότητα σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Στο εσωτερικό του Aura² βρίσκεται το chipset Unisoc SC9863A, ένας επεξεργαστής οκτώ πυρήνων που συνοδεύεται από 4GB RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος των 256GB είναι επεκτάσιμος μέσω κάρτας microSD, δίνοντας έτσι περισσότερες δυνατότητες αποθήκευσης στον χρήστη.
Στον τομέα της φωτογραφίας, το HMD Aura² έρχεται με μία κύρια κάμερα 13MP στο πίσω μέρος. Στην μπροστινή πλευρά, η selfie κάμερα 5MP είναι τοποθετημένη μέσα σε notch τύπου waterdrop. Η συσκευή τρέχει Android 14 (Go edition), μια ελαφριά έκδοση του Android που είναι σχεδιασμένη για smartphones με πιο βασικές προδιαγραφές.
Η μπαταρία του HMD Aura² έχει χωρητικότητα 5.000 mAh, κάτι που εγγυάται μεγάλη αυτονομία. Υποστηρίζει φόρτιση 10W, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος στο κουμπί λειτουργίας, προσφέροντας ευκολία και ασφάλεια.
Το HMD Aura² κυκλοφορεί σε δύο χρώματα: Midnight Black και Icy Blue. Επιπλέον, διαθέτει πιστοποίηση IP54 για αντοχή σε σκόνη και νερό, κάτι που το καθιστά πιο ανθεκτικό στην καθημερινή χρήση. Πρόκειται για μια οικονομική πρόταση που συνδυάζει μεγάλo αποθηκευτικό χώρο και αξιόλογες βασικές λειτουργίες.