17.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Θρίλερ δίχως τέλος! Με απεργία απειλούν και οι εργαζόμενοι στα video games

    Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι οι σεναριογράφοι στο Hollywood, μετά από μήνες κινητοποιήσεων, κατάφεραν να καταλήξουν σε μια προσωρινή συμφωνία με τα studios και να επιστρέψουν σταδιακά στην εργασία τους. Το πολύμηνο θρίλερ όμως δε φαίνεται να τελειώνει αφού παραμένει να δούμε τι θα συμβεί με τους ηθοποιούς.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η SAG-AFTRA έχει στα σκαριά μια ακόμα απεργία. Χθες, Δευτέρα, τα μέλη του συνδικάτου ψήφισαν σε ποσοστό 98,32% υπέρ απεργίας εναντίον της βιομηχανίας των video games, χωρίς προς το παρόν να είναι σίγουρη η γραμμή που θα ακολουθήσουν.

    “Ήρθε η ώρα για τις εταιρείες video games να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια και να πάρουν στα σοβαρά την επίτευξη συμφωνίας για αυτό το νέο συμβόλαιο”, δήλωσε ο πρόεδρος της SAG-AFTRA, Fran Drescher. “Το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας δείχνει ότι τα μέλη μας κατανοούν την υπαρξιακή φύση αυτών των διαπραγματεύσεων και ότι τώρα είναι η ώρα για αυτές τις εταιρείες – οι οποίες κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια και πληρώνουν τους διευθύνοντες συμβούλους τους πλουσιοπάροχα – να δώσουν στους performers μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει ότι η εργασία στα βιντεοπαιχνίδια θα αποτελεί βιώσιμη καριέρα”.

    Σε απάντηση στην ψηφοφορία εξουσιοδότησης της απεργίας, ένας εκπρόσωπος της IMA δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με καλή πίστη για να καταλήξουμε σε συμφωνία που αντικατοπτρίζει τη σημαντική συμβολή των ερμηνευτών που εκπροσωπούνται από την SAG-AFTRA στα βιντεοπαιχνίδια. Έχουμε καταλήξει σε προσωρινές συμφωνίες για περισσότερες από τις μισές προτάσεις και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

    Οι διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο – το οποίο καλύπτει τη φωνή, τo motion capture και τους κασκαντέρ σε βιντεοπαιχνίδια, συνεχίζονται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με μια ομάδα εργοδοτών, συμπεριλαμβανομένων των Activision Productions Inc., Blindlight LLC, Disney Character Voices Inc., Electronic Arts Productions Inc., Epic Games, Inc., Formosa Interactive LLC, Insomniac Games Inc., Take 2 Productions Inc., VoiceWorks Productions Inc. και W.B. Games Inc.

    Διαβάστε επίσης:

    Facebook: Δυνατή η δημιουργία πολλαπλών προφίλ σε ένα λογαριασμό

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles