13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Intel παραδέχεται ότι ο USB Type-C connector είναι το μέλλον και τον… υιοθετεί στο Thunderbolt 3!

    Από τη στιγμή που Google και Apple έχουν “αγκαλιάσει” το νέο USB Type-C πρότυπο και το έχουν τοποθετήσει μάλιστα σε μοντέλα τους, το Thunderbolt standard της Intel δεν είχε και πολλές ελπίδες να προτιμηθεί από πολλούς. Ποιο θα μπορούσε λοιπόν να είναι το μέλλον του; Η Intel δίνει την απάντηση παρουσιάζοντας την έκδοση Thunderbolt 3 με USB Type-C connector.

    z1

    Και κάπως έτσι το καλώδιο Thunderbolt 3 θα μοιάζει με τα τρέχοντα USB-C καλώδια και θα υποστηρίζει τις ίδιες δυνατότητες παροχής ενέργειας αλλά και μεταφοράς δεδομένων. Μόνη διαφορά; Το διακριτικό λογότυπο της αστραπής στο βύσμα, αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων σε υψηλότερες ταχύτητες (40Gbps) – έτσι θα μπορεί να οδηγεί έως και δύο 4K οθόνες ταυτόχρονα.

    Thunderbolt_3_Graph_v2_cropped

    Να σημειώσουμε πως τα υπάρχοντα περιφερειακά και καλώδια Thunderbolt και Thunderbolt 2 θα είναι συμβατά με τo νέo Thunderbolt 3 προϊόντα μέσω adapter.

    Η Intel αναμένει ότι οι πρώτες συσκευές που θα υιοθετήσουν το πρότυπο θα διατεθούν στο τέλος της χρονιάς και κυρίως μέσα στο 2016.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles