20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    “Θύμα” χάκερ ο Ινδός πρωθυπουργός – Tweet ανέφερε ότι η χώρα υιοθετεί το Bitcoin

    Χάκερς έβαλαν στο «μάτι» τον προσωπικό λογαριασμό στο Twitter του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi, ο οποίος παραβιάστηκε, αποστέλλοντας ένα tweet που έλεγε ότι η Ινδία υιοθετεί το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα. Όπως είναι λογικό, το περιστατικό προκάλεσε αρκετή σύγχυση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στα τέλη του Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία πρόθεση να αναγνωρίσει το Bitcoin.

    Παράλληλα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε κεντρική ομιλία του είχε αναφέρει ότι όλα τα δημοκρατικά κράτη πρέπει να συνεργαστούν για να “διασφαλίσουν ότι τα κρυπτονομίσματα δεν θα καταλήξουν σε λάθος χέρια, τα οποία μπορούν να διαφθείρουν τη νεολαία”.

     

    H ασφάλεια του λογαριασμού αποκαταστάθηκε

    Το post, βέβαια, διαγράφηκε γρήγορα και αργότερα το γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε μέσω Twitter πως ο λογαριασμός του Modi είχε παραβιαστεί. Μετά από επικοινωνία του γραφείου με το Twitter, η ασφάλεια του λογαριασμού αποκαταστάθηκε και η πρόσβαση επέστρεψε στα χέρια του Modi.

    Διαβάστε επίσης:

    Θες να γίνεις εικονικός γείτονας του Snoop Dogg; Θα σου κοστίσει 450.000 δολάρια

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles