20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    “Θύμα” hackers η Bandai Namco! Επιβεβαίωσε η εταιρεία την κυβερνοεπίθεση

    Αρκετές είναι οι εταιρείες στη βιομηχανία του gaming που τα τελευταία χρόνια έχουν δεχτεί κυβερνοεπιθέσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η CD Projekt Red, η EA και η Capcom. Τελευταίο «θύμα» των hackers αποτελεί η Bandai Namco, η οποία επιβεβαίωσε ότι μπήκε στο στόχαστρο και οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες. Η εταιρεία ανέφερε στο Eurogamer ότι διερευνά το περιστατικό, ωστόσο «κάποιες πληροφορίες πελατών στην Ασία (μεταξύ των χωρών είναι και η Ιαπωνία), ίσως να βρέθηκαν εκτεθειμένες  στους hackers. Αυτή η είδηση έγινε γνωστή την προηγούμενη εβδομάδα, όμως τώρα η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Elden Ring επιβεβαίωσε την επίθεση στα συστήματά της.

    Δεν είναι προς το παρόν σαφές πότε ανακάλυψε την κυβερνοεπίθεση η Bandai Namco ή πότε θα επιλύσει το πρόβλημα. Αυτό που ανακοίνωσε είναι ότι πήρε μέτρα, μπλοκάροντας την πρόσβαση στους servers για να αποτρέψει την εξάπλωση της ζημιάς. Πλέον εργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες πάνω σε ζητήματα ασφαλείας, προκειμένου να θωρακιστεί.

    Η Bandai Namco πάντως δεσμεύτηκε να ερευνήσει περεταίρω τη διαρροή και να ανακαλύψει την αιτία, ζητώντας συγγνώμη για τις όποιες επιπλοκές και ανησυχίες δημιούργησε το συμβάν.

    Διαβάστε επίσης:

    “Μετέωρο” το remaster του GoldenEye 007 εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles