23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Θύμα της ΑΙ ο Tom Hanks! Deepfake του ηθοποιού προωθεί οδοντιατρικές υπηρεσίες

    To πρόβλημα των deepfakes φαίνεται ότι θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο όσο αναπτύσσεται η τεχνητή νοημοσύνη, αφού αρκετές πλέον εικόνες και videos κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με στόχο να παραπλανήσουν το κοινό.

    Ένα ακόμη περιστατικό έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, στο οποίο μάλιστα εμπλέκεται ο γνωστός ηθοποιός Tom Hanks. Κάποιος διαφημιστής φέρεται να χρησιμοποίησε ένα deepfake του Tom Hanks για να προωθήσει οδοντιατρικές υπηρεσίες, χωρίς την άδεια του ηθοποιού. Ο Hanks, με σχετική ανάρτηση στο Instagram, ενημέρωσε τους ακολούθους του για το βίντεο που δημιουργήθηκε με AI, τονίζοντας ότι ο ίδιος «δεν είχε καμία σχέση». Ο διάσημος ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για τις προκλήσεις που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη για τη βιομηχανία. Η χρήση άλλωστε ψηφιακών ομοιωμάτων των ηθοποιών αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους προβληματισμούς που εξέφρασαν οι απεργοί εργαζόμενοι της SAG-AFTRA.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Hanks (@tomhanks)

    Υπογραμμίζεται ότι, μόλις την περασμένη άνοιξη, ο Hanks δήλωσε σε μια εμφάνιση στο The Adam Buxton Podcast ότι η τεχνητή νοημοσύνη και τα deepfakes παρουσιάζουν τόσο καλλιτεχνικές όσο και νομικές προκλήσεις.

    «Θα μπορούσα να χτυπηθώ από ένα λεωφορείο αύριο και αυτό είναι», ανέφερε ο Hanks, «αλλά οι εμφανίσεις μου μπορούν να συνεχιστούν και να συνεχιστούν και να συνεχιστούν. Εκτός από τη γνώση ότι αυτό έχει γίνει με AI ή deepfake, δεν θα υπάρχει τίποτα να φανερώνει ότι δεν είμαι εγώ». Μίλησε επίσης για ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο μια ολόκληρη σειρά ταινιών θα μπορούσε να αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας μια έκδοση AI του που είναι 32 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσβλητική διαφήμιση του dental plan απεικονίζει έναν αρκετά νεότερο Tom Hanks.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέες ΑΙ λειτουργίες “μεταμορφώνουν” τις φωτογραφίες στο Instagram

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles