20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τι αλλάζει στις τηλεπικοινωνίες στην Κύπρο μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

    Στις κυριότερες αλλαγές που αναμένεται να επέλθουν στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και την περιαγωγή (Roaming), μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου απόσυρσης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Δεκεμβρίου 2020, αναφέρεται με σχετική ανακοίνωση του το Γραφείο Επίτροπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ).

    Αναλυτικότερα, οι κυριότερες αλλαγές αφορούν τα πιο κάτω:

    Αδειοδότηση: Αδειοδοτημένοι παροχείς δικτύων ή και υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών που είναι εγγεγραμμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν παρουσία στην Κύπρο, θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 να εγγράψουν νέα εταιρεία στον Έφορο Εταιρειών στην Κυπριακή Δημοκρατία μεταφέροντας τις δραστηριότητές τους στη νέα εταιρεία.

    Τιμές τερματισμού (κινητής και σταθερής): Οποιαδήποτε διαφοροποίηση στις τιμές θα πρέπει να κοινοποιείται στους συνδρομητές από τους παροχείς δικτύων ή και υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

    Λιανικές τιμές ρυθμιζόμενων εντός της Ένωσης επικοινωνιών: Οποιαδήποτε διαφοροποίηση στις τιμές θα πρέπει να κοινοποιείται στους συνδρομητές από τους παροχείς δικτύων ή και υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

    Περιαγωγή εντός της Ένωσης και Ανοικτό Διαδίκτυο: Για τους συνδρομητές των αδειοδοτημένων παροχέων κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, με βάση την αναθεωρημένη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), η περίοδος μέχρι το τέλος του 2020 θεωρείται μεταβατική και οι κανόνες που αφορούν τη διεθνή περιαγωγή κινητής τηλεφωνίας (Roam Like At Home) θα συνεχίσουν να ισχύουν.

    Τέλος, θα ακολουθήσει σύντομα νέα ενημέρωση αναφορικά με το καθεστώς διεθνούς περιαγωγής στο ΗΒ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά, όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές σχέσεις του ΗΒ με την ΕΕ. Σχετικές ενημερώσεις στους συνδρομητές θα πρέπει να γίνονται και από τους παροχείς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles