16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της Διαβούλευσης για Εισαγωγή και Λειτουργία Ψηφιακού Ραδιοφώνου (DAB+) στην Κύπρο

    Στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης για την Εισαγωγή και Λειτουργία του Ψηφιακού Ραδιοφώνου (DAB+) στην Κύπρο, προχώρησε πρόσφατα το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Στη Διαβούλευση, που διεξήχθη την περίοδο από 30 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι 4 Νοεμβρίου 2022, συμμετείχαν συνολικά τριάντα οκτώ (38) ραδιοφωνικοί σταθμοί. Από αυτούς, οι τριάντα τρεις (33) είναι υφιστάμενοι ραδιοφωνικοί σταθμοί (28 Παγκύπριοι από τους συνολικά 30 Παγκύπριους και 5 Τοπικοί από τους συνολικά 21 Τοπικούς), ενώ οι πέντε (5) είναι νεοεισερχόμενοι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

    Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την υλοποίηση του Ψηφιακού Ραδιοφώνου στην Κύπρο, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων, το υψηλό ετήσιο κόστος που θα κληθούν να καταβάλλουν ( όπως εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στις 42 000 ευρώ ανά σταθμό), το μικρό μέγεθος της αγοράς της Κύπρου, αλλά και το γεγονός ότι οι νέες τεχνολογίες και οι νέες δυνατότητες που προσφέρει η εισαγωγή της τεχνολογίας 5G στην χώρα μας , έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την ανάγκη λειτουργίας  Δικτύου DAB+ στην Κύπρο.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο πέντε (5) Παγκύπριοι  ραδιοφωνικοί σταθμοί τήρησαν θετική στάση ως προς το ενδεχόμενο υλοποίησης του Ψηφιακού Ραδιοφώνου στην Κύπρο, και μάλιστα οι τέσσερεις εξ αυτών είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του ΡΙΚ.

    Τα αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης βρίσκονται αναρτημένα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

     Αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης για την Εισαγωγή και Λειτουργία του Ψηφιακού Ραδιοφώνου (DAB+) στην Κύπρο.pdf

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles