20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τι φοβούνται οι Ιταλοί στο Euro;

    Οι χθεσινοί αγώνες για τον Γ’ Όμιλο του Euro 2012 ολοκληρώθηκαν, ωστόσο άφησαν τους Ιταλούς να… κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα! Ο λόγος; Μετά λοιπόν και τη δεύτερη αγωνιστική και όπως μπορείτε να δείτε και στη σελίδα με τις βαθμολογίες των ομίλων του Euro, Ισπανία και Κροατία έχουν 4 βαθμούς, ισοβαθμώντας στην πρώτη θέση και παίζοντας μεταξύ τους τη Δευτέρα στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του τουρνουά –την ίδια ώρα οι Ιταλοί θα παίζουν με τους αδιάφορους Ιρλανδούς.

    Αν λοιπόν οι Ιταλοί κερδίσουν, όπως λέει η λογική, τους Ιρλανδούς, τότε θα πάνε στους 5 βαθμούς. Εφ’ όσον το άλλο παιχνίδι έρθει ισόπαλο, τότε στην πρώτη θέση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Ισπανών, Κροατών και Ιταλών –με 5 βαθμούς όλοι. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Καθ’ ότι τα ματς μεταξύ των τριών ομάδων θα έχουν λήξει ισόπαλα όλα, ρόλο θα παίξουν τα σκορ τους. Ε, δεδομένων των ισοπαλιών της Ιταλίας με Ισπανία και Κροατία με το ίδιο σκορ (1-1), ένα ενδεχόμενο 2-2 στο παιχνίδι Κροατία – Ισπανία, θα στείλει αυτόματα τις δύο τελευταίες στην επόμενη φάση!

    Η λεγόμενη «ισοπαλία κυρίων» (αγγλιστί gentlemen’s draw), έχει εμφανιστεί ξανά και πάλι με «θύματα» τους Ιταλούς! Στο Euro 2004, Σουηδία και Δανία προκρίνονταν αμφότερες εφ’ όσον την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων έρχονταν ισόπαλες με 2-2. Ε, ω του θαύματος ήρθαν με αποτέλεσμα οι Ιταλοί που ήταν και πάλι σε μειονεκτική θέση (είναι να ‘χεις τη γκαντεμιά μέσα σου τελικά…), έμειναν εκτός θεσμού!

    Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Vicente del Bosque ξεκαθάρισε πάντως πως η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη και μόνο. «Είμαστε όλοι αθλητές και τόσο εμείς, όσο και οι Κροάτες θα βγούμε με στόχο τη νίκη. Δεν έχω κάνει κανέναν υπολογισμό αλλά μας ενδιαφέρει η νίκη και μόνο αυτή», δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου.

    Εσείς πάντως δείτε το περιβόητο παιχνίδι του Euro 2004 στο βίντεο που ακολουθεί:

     

     

    Πηγή: Daily Mail

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles