13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Tι καλό θα μας φέρει το Android 12 Snow Cone;

    Σήμερα μάθαμε ορισμένα πράγματα για το επερχόμενο Android 12, με πρώτη και καλύτερη την κωδική του ονομασία… Snow Cone!

    Το Android 12, λοιπόν, θα έχει νέο one-handed mode, κάτι που επιβάλλεται πλέον λόγω του τεράστιου aspect ratio των σύγχρονων οθονών. Το XDA Developers μας προσφέρει κι άλλες πληροφορίες, όπως για το νέο Auto rotate, το ενσωματωμένο Gaming Mode και το quick toggle για μείωση φωτεινότητας.

    Όσον αφορά το πρώτο χαρακτηριστικό, θα χρησιμοποιεί τη selfie κάμερα για να αντιληφθεί πότε θέλετε τη συσκευή σε portrait και πότε σε landscape. Προφανώς, αυτό γινόταν μέσω του γυροσκοπίου μέχρι σήμερα. Αυτό, βέβαια, ίσως σημαίνει οτι η κάμερα θα σας “βλέπει” διαρκώς, κάτι που εγείρει ζητήματα ιδιωτικότητας για τους χρήστες.

    Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το GameManager. Θα είναι το νέο Gaming Mode API της Google που θα δίνει στα apps έλεγχο πάνω στις εισερχόμενες ειδοποιήσεις, τη φωτεινότητα της οθόνης, τους ήχους κ.λπ. Θα εκκινεί αυτόματα όταν τρέχετε ένα παιχνίδια και θα μπορεί, επίσης, να ενεργοποιεί αυτόματα το DND mode.

    Όσο για το quick toggle της φωτεινότητας, θα επιτρέπει τη γρήγορη αλλαγή σε ένα προεπιλεγμένο επίπεδο, χωρίς να κατεβάζετε όλο το μενού από το πάνω μέρος της οθόνης.

    Αύριο θα κυκλοφορήσει η πρώτη Android 12 Developer Preview οπότε θα ξέρουμε περισσότερα.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles