20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τι κάνουν μαζί η Apple, το Facebook, η Google, η Microsoft και όχι μόνο;

    Σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν την “απόλυτη” πηγή για όλες τις ανοικτού κώδικα τεχνολογίες του Web, κάποιες από τις κορυφαίες (και πιο γνωστές) εταιρείες του χώρου, όπως η Apple, η Adobe, το Facebook, η Google, η HP, η Microsoft, η Mozilla, η Nokia και η Opera ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται με το W3C, δημιουργώντας ένα νέο website με την ονομασία “Web Platform“.

    Ο νέος αυτός δικτυακός τόπος μπορεί να χρησιμεύσει ως μία ενιαία πηγή ενημερωμένων και ποιοτικών πληροφοριών που σχετίζονται με το HTML5, το CSS3 και άλλα web standards, προσφέροντας συμβουλές για την ανάπτυξη ιστοσελίδων και τις καλύτερες πρακτικές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς.

    Σύμφωνα με το Consortium για το παγκόσμιο Διαδίκτυο, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα παρουσιάζει επίσης οπτικά τον βαθμό τυποποίησης κάθε τεχνολογίας, αλλά και το ποσοστό “υιοθέτησής” της από τους διάφορους browsers.

    Το site διαθέτει και ένα Wiki που επιτρέπει σε εργαζομένους κάθε μίας από τις εταιρείες που είναι “μέλη” να προσθέτουν τις δικές τους ενημερώσεις και να συμβάλλουν στην ιστοσελίδα. Υπάρχει, βέβαια, και ειδική ομάδα που επιμελείται του website και διασφαλίζει την ποιότητα του χώρου.

    Οι χρήστες μπορούν να συζητούν στα ειδικά fora, να εκφράζουν απορίες για τα projects τους και να δέχονται συμβουλές στο ειδικό IRC κανάλι, ενώ όλα τα έγγραφα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα βρίσκονται κάτω από δικαιώματα Creative Commons.

    Πηγή: TNW

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles