18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τι κρύβεται πίσω από την απαγόρευση χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών πλην smartphones σε επιλεγμένες πτήσεις

    Σίγουρα έχετε διαβάσει για την ιστορία απαγόρευσης ηλεκτρονικών συσκευών, πλην smartphones, σε πτήσεις προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής κυρίως. Ποιος είναι όμως ο λόγος πίσω από αυτό το ban και γιατί οι επιβάτες δεν μπορούν να έχουν στην καμπίνα του αεροπλάνου gadgets όπως iPad, laptops κ.ά.

    landscape-1490355878-banned-electronics-uk-flights

    Ο The Guardian επιχειρεί να δώσει απάντηση στο τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την απαγόρευση και δημοσιεύει το εξής: Σύμφωνα με την πηγή, η απαγόρευση οφείλεται σε μία πληροφορία ότι κάποιος ήθελε να ρίξει ένα αεροπλάνο με εκρηκτικά κρυμμένα μέσα σε ψεύτικο iPad, που εμφανιζόταν τόσο πραγματικό όσο και το αληθινό προϊόν. Δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό, ούτε ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω, ούτε η χώρα, ούτε άλλοι παράγοντες, αλλά το σενάριο αντιμετωπίζεται με ενδιαφέρον ως πιθανό.

    Μέχρι στιγμής, μόνο ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υιοθετήσει τις απαγορεύσεις, με τον Guardian πάντως να αναφέρει ότι και η Γαλλία σκέφτεται το ενδεχόμενο, ενώ Ολλανδία και Αυστραλία παρακολουθούν την υπόθεση, αλλά δεν έχουν προς το παρόν σχέδια για ban.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles