20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Αγοράζοντας τηλεόραση πριν τον μεγάλο τελικό

    Ο τελικός του Euro 2012 είναι πλέον πάρα μα πάρα πολύ κοντά και φυσικά είναι η απόλυτη ευκαιρία για βραδινή συγκέντρωση στο σπίτι με φίλους, φαγητό και… άφθονη μπύρα! Ένα πράγμα όμως είναι εκείνο που απογειώνει το θέαμα: η τηλεόραση. Αρκετός κόσμος σκέφτεται εν όψει μεγάλων αθλητικών γεγονότων να «κάνει το βήμα» για την αγορά ενός καινούριου μοντέλου και πλέον τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα σε ό,τι αφορά την επιλογή.

    Σίγουρα κάποιοι θα προτείνουν «την πιο μεγάλη σε ίντσες» ή «την πιο οικονομική» αλλά η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Πηγαίνοντας σε ένα μεγάλο κατάστημα αλυσίδας όπως για παράδειγμα ο Κωτσόβολος, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών αλλά και σημαντική βοήθεια για τη σωστή επιλογή –αυτό το τελευταίο είναι κάτι που καλό θα ήταν να εκτιμήσετε.

    Το πρώτο χαρακτηριστικό που έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως οι ίντσες. Το μυστικό κρύβεται στην απόσταση από την οποία συνήθως παρακολουθεί κανείς. Just to get the whole picture που λένε και στα ξένα! Έτσι αν η απόσταση σας από την οθόνη είναι έως 3 μέτρα οι 32-40 ίντσες θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Στα 3-3,6 μέτρα θα πηγαίναμε στις 40-46 ίντσες ενώ, τέλος, οθόνη μεγαλύτερη από 46 ίντσες θα επιλέγαμε για ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις.

    Το καλό είναι ότι με τις τελευταίες τηλεοράσεις ο όγκος και το πλαίσιο μειώνονται σημαντικά κι έτσι μια συσκευή με οθόνη 42 ιντσών σήμερα μπορεί να είναι στην πραγματικότητα έως και μόλις 2,5 ίντσες μεγαλύτερη από μια συσκευή 32 ιντσών που κατασκευάστηκε έξι χρόνια πριν!

    Το «τρίλημμα» LED, Plasma, LCD θέλει όντως αρκετή μελέτη. Μπορούμε όμως συνοπτικά να πούμε ότι:

    • Οι LED είναι συνήθως ιδανικές για gaming και ταινίες δράσης και είναι η καλύτερη επιλογή για έντονα φωτισμένους χώρους. Επίσης διαθέτουν πολύ λεπτό σχεδιασμό για τοποθέτηση στον τοίχο
    • Οι Plasma είναι απόλυτες συνήθως για αθλητικά θεάματα και ταινίες. Τέλεια λύση για αμυδρά φωτισμένα δωμάτια και εντυπωσιακά καθαρή εικόνα με βαθύτερο μαύρο και φωτεινότερο λευκό. Επιπλέον διατίθενται σε οθόνες πολλών ιντσών που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ιδανική home cinema εμπειρία.
    • Τέλος οι LCD ενδείκνυνται για καθημερινή θέαση και είναι μια στάνταρ επιλογή. Προσφέρουν καθαρή, ζωντανή εικόνα, ακόμα και σε πολύ φωτεινά δωμάτια και είναι διαθέσιμες σε μεγέθη, χαρακτηριστικά και τιμές που πραγματικά ταιριάζουν σε όλους.

    Επιπλέον χαρακτηριστικά όπως 3D απεικόνιση, smart hubs για πλοήγηση στο internet και εφαρμογές είναι πολύ καλές λειτουργίες, που σε πολλές περιπτώσεις με την κατάλληλη έρευνα αγοράς μπορεί να έρθουν με πολύ συμφέρουσες τιμές.

    Το σίγουρο είναι ότι ο τελικός του Euro είτε είμαστε Ισπανόφιλοι είτε Ιταλόφιλοι, θα μας κρατήσει όλους καθηλωμένους μπροστά στην μικρή ή –ελπίζουμε- τη μεγάλη οθόνη.

    Καλό θέαμα σε όλους!

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles