18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τι σημαίνει το όνομα Samsung;

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει Samsung και πώς ακριβώς προέκυψε το όνομα αυτό για τον κορεατικό κολοσσό; Αν το έχετε ξαναδιαβάσει ή το γνωρίζετε, μπορείτε απλά να… αλλάξετε θέμα. Σε διαφορετική περίπτωση, όμως, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε.

    Η Samsung, λοιπόν, δημιουργήθηκε πίσω στο 1938, ως μία εταιρεία λιανικής πώλησης από τον Lee-Byung-chul, ο οποίος ήταν και εκείνος που επέλεξε το όνομά της. Αποτελείται από δύο λέξεις (Sam-Sung) που στα κορεατικά σημαίνουν τρία αστέρια και ο λόγος που ο ιδρυτής της επέλεξε αυτό το όνομα είναι γιατί ανταποκρινόταν στο όραμα του η εταιρεία του να γίνει μία μέρα ισχυρή και με… διάρκεια για πάντα όπως τα αστέρια στον ουρανό.

    Γιατί όμως… τρία αστέρια, ίσως είναι η επόμενη απορία σας και όχι δύο ή… τέσσερα. Η απάντηση είναι απλή και η επιλογή οφείλεται στο ότι στην Κορέα ο αριθμός τρία χρησιμοποιείται ως σύμβολο για κάτι μεγάλο και ισχυρό.

    Συμβολικό, λοιπόν, το όνομα και, απ’ ό,τι φαίνεται, βοήθησε τον Lee-Byung-chul να δημιουργήσει έναν πραγματικό κολοσσό που μας απασχολεί τόσα χρόνια μετά την ίδρυσή του, ακόμη κι αν πλέον τα… τρία αστέρια έχουν εκλείψει από το λογότυπό του.

    samsung-logo-evolution-1

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles