21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τι σχέση έχει μία ομπρέλα με τη… Vodafone, τη φόρτιση του κινητού σου και την ενίσχυση σήματος;

    Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου προ των πυλών, το δίκτυο της Vodafone στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε την τελευταία -και ίσως πιο… cool– καινοτομία του. Ονομάζεται “Booster Brolly” και είναι μία prototype ομπρέλα, σχεδιασμένη να λειτουργεί τόσο ως φορτιστής κινητού τηλεφώνου, όσο και ως ενισχυτής σήματος.

    Η Booster Brolly, που είναι, προς το παρόν, σε δοκιμαστική φάση, τροφοδοτείται από μία σειρά από εύκαμπτα ηλιακά πάνελ τα οποία βρίσκονται στο “θόλο” της. Η Vodafone αναφέρει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από τα πάνελ τροφοδοτεί επίσης μία πολύ μικρή κεραία, που μπορεί να ενισχύσει το σήμα ενός 3G κινητού τηλεφώνου, ασύρματα. Σημειώνει, επίσης, ότι η ομπρέλα θα περιλαμβάνει φακό LED και hand-free cradle για smartphones.

    Το πρώτο όνομα της Booster Brolly ήταν Voda-brella (ευτυχώς, δεν το κρατήσανε!) και είναι σχεδιασμένη από τον Dr Kenneth Tong από το University College του Λονδίνου. Όπως εξηγεί ο ίδιος “ο θόλος της έχει εξοπλιστεί με 12 ηλιακά κύτταρα άμορφου πυριτίου τριπλής διασταύρωσης, που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω μίας σειράς εξαιρετικά ευαίσθητων φωτοβολταϊκών ημιαγωγών. Το ρεύμα που παράγεται, στη συνέχεια, μεταφέρεται, μέσω ενός ρυθμιστή τάσης, στη λαβή της ομπρέλας, όπου αποθηκεύεται με ασφάλεια σε υψηλής χωρητικότητας επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ή χρησιμοποιείται για να φορτίσει άμεσα μία φορητή συσκευή μέσω μίας θύρας USB”.

    Η Vodafone θα έχει διαθέσιμο ένα prototype μοντέλο στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Isle of Wight το επόμενο Σαββατοκύριακο και απ’ ότι φαίνεται ετοιμάζει ακόμη περισσότερα ενόψει των Ολυμπιακών. Σε μία χώρα σαν την Αγγλία πάντως, με τόση βροχή, σίγουρα ένα τέτοιο “gadget” δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο.

    Πηγή: Ubergizmo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles