18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Tik Tok: Έσπασε το “φράγμα” του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών

    Το Tik Tok αποκάλυψε πριν λίγες μέρες ότι έχει αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση παγκοσμίως, γεγονός που καθιστά πλέον σαφές την εξάπλωση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στη νεολαία.

    Η εφαρμογή, που ανήκει στη κινεζική εταιρεία ByteDance, έχει ανακοινώσει κατά καιρούς τη μεγάλη αύξηση των χρηστών της τα τελευταία χρόνια. Στην”εκτόξευση” του έχει συμβάλει φυσικά και οκορονοϊός, καθώς ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στις ΗΠΑ άρχισε να το χρησιμοποιεί εν μέσω πανδημίας.

    Το Tik Tok ανέφερε ότι είχε 55 εκατ. παγκόσμιους χρήστες το 2018. Το νούμερο ξεπέρασε τα 271 εκατ. μέχρι το Δεκέμβριο του ίδιου έτους και τα 507 εκατ. μέχρι το Δεκέμβριο του 2019. Η εταιρεία ανέφερε πέρσι το καλοκαίρι περίπου 700 εκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.

    Το Tik Tok έχει κατορθώσει να αποτελεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απήχησή του είναι ιδιαίτερα υψηλή στο νεανικό κυρίως κοινό, με την εταιρεία να ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στην πορεία της.

    Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερόλεπτων. Τα βίντεο συνήθως προβάλλουν lip-syncing, χορογραφίες και παρωδίες. Όπως στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην Tik Tok, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν “like”, να σχολιάσουν τα βίντεο που δημοσιεύονται καθώς επίσης να κάνουν remix με αυτά και να τα δημοσιεύσουν ξανά.

    Διαβάστε επίσης:

    “Ναυάγησαν” τα σχέδια του Facebook για τo Instagram Kids

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles