20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    TikTok: Αγωγή γονιών που έχασαν τα παιδιά τους από το blackout challenge

    Το «blackout challenge» του TikTok έχει απασχολήσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα τα μέσα, αφού πρόκειται για μια πρόκληση -δημοφιλή στους νεαρούς χρήστες- που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή αρκετών παιδιών.

    Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, το TikTok αντιμετωπίζει πολλαπλές αγωγές από γονείς που καταγγέλλουν ότι τα παιδιά τους έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία, επειδή πήραν μέρος στο “blackout challenge”. Τα παιδιά είχαν δει στην εφαρμογή προηγουμένως videos άλλων ανθρώπων που δοκίμαζαν τα… όριά τους και έφταναν στο σημείο λιποθυμίας.

    Το challenge ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να “στραγγαλίσουν” τον εαυτό τους με ζώνες, λουριά από τσάντες ή κάθετι παρόμοιο μέχρι να λιποθυμήσουν. Όλα τα παιδιά που πέθαναν ήταν κάτω από 15 ετών.
    Η πιο πρόσφατη αγωγή πραγματοποιήθηκε από τους γονείς της 8χρονης Lalani Walton και της 9χρονης Arriani Arroyo. Ωστόσο, κι άλλα παιδιά έχουν πεθάνει, με τους γονείς να υπογραμμίζουν ότι το TikTok είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα. Η μητέρα της 10χρονης Nylah Anderson, επίσης μηνύει την εταιρεία, αφού επιτρέπει επικίνδυνες δοκιμασίες στην εφαρμογή.

    Την ίδια ώρα, το TikTok αναφέρει ότι έχει μπλοκάρει τους χρήστες από το να ψάχνουν το blackout challenge, με την προειδοποίηση να βγαίνει στην οθόνη «κάποιες online προκλήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες». Σχετικό link οδηγεί σε ιστοσελίδα με προειδοποιήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο ΑΙ σύστημα από τη Meta μεταφράζει 200 γλώσσες

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles