20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    TikTok: Έγινε μέλος του GSMA – Στόχος η υποστήριξη καινοτόμων πρωτοβουλιών

    Η γνωστή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok, έγινε μέλος του GSMA, της εμπορικής ένωσης του κλάδου τηλεπικοινωνιών, με την υπόσχεση ότι στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργασιών πάνω «σε πρωτοβουλίες που θα ωφελήσουν ολόκληρο το οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας».

    Το TikTok εντάχθηκε στον GSMA -ο οποίος αποτελεί και τον διοργανωτή του συνεδρίου Mobile World Congress- αναφέροντας ότι σκοπεύει να «συνεργαστεί με τους εταίρους του κλάδου για να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών κινητών τηλεπικοινωνιών και να διαμορφώσει μόνιμες επιχειρηματικές σχέσεις στην παγκόσμια κοινότητα».

    Η εφαρμογή, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, τονίζει ότι θα μοιραστεί τις γνώσεις που διαθέτει, θα παράσχει insights για τον κλάδο και θα υποστηρίξει καινοτόμες πρωτοβουλίες «που θα ωφελήσουν όλα τα μέλη του οικοσυστήματος».

    «Με την ισχυρή επιρροή του στην κουλτούρα και την τεράστια μηνιαία βάση χρηστών που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, το TikTok έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου τα τελευταία χρόνια», σημείωσε η Lara Dewar, Chief Marketing Officer του GSMA. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που το καλωσορίζουμε ως μέλος του κλάδου, ώστε να εργαστούμε μαζί πάνω σε πρωτοβουλίες που θα ωφελήσουν ολόκληρο το οικοσύστημα».

    Ο David Saidden, Διευθυντής Distribution Partnerships της TikTok, πρόσθεσε: «η αποστολή του TikTok είναι να εμπνέει τη δημιουργικότητα και να φέρνει χαρά. Σε συνεργασία με εκατοντάδες telcos από όλο τον κόσμο, κάνουμε ευκολότερο, φθηνότερο και ταχύτερο για τους χρήστες και τους συνεργάτες μας να δημιουργούν, να μοιράζονται και να αλληλεπιδρούν με την καταπληκτική μας πλατφόρμα.

    Ως μέρος της κοινότητας του GSMA, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επεκταθούμε βάσει αυτής της επιτυχίας, ενισχύοντας την καινοτομία στον χώρο του 5G, εκσυγχρονίζοντας την παράδοση περιεχομένου μέσω της υποδομής CDN και Edge και παρέχοντας νέους τρόπους συνδεσιμότητας σε αναπτυσσόμενες αγορές».

    Αξίζει, εδώ, να σημειωθεί πως τον Αύγουστο, το βρετανικό κοινοβούλιο έκλεισε τον λογαριασμό του στο TikTok, μόλις μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα του, καθώς οι βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες σε σχέση με θέματα ασφάλειας.

    Τον Ιούνιο, τρία χρόνια αφότου οι ΗΠΑ εξέφρασαν για πρώτη φορά φόβους για το TikTok, ο Επίτροπος του FCC, Brendan Carr, έστειλε επιστολή στην Google και την Apple, ζητώντας από τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς να αφαιρέσουν την εφαρμογή από τα καταστήματα εφαρμογών τους.

    Επικαλούμενος φόβους ότι οι υπάλληλοι της μητρικής ByteDance, που έχει έδρα την Κίνα, έχουν πρόσβαση σε μη δημόσια δεδομένα σχετικά με τους χρήστες των ΗΠΑ, ο Carr κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το TikTok αποτελεί μη αποδεκτό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας».

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles