20.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
More

    TikTok: Εντός Ε.Ε. τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών

    Το TikTok άρχισε να μεταφέρει τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών του στο data center που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό στην Ιρλανδία. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, που εστιάζει κυρίως στα videos, ανακοίνωσε ότι το data center του στην Ιρλανδία επιτέλους λειτουργεί, στο πλαίσιο της ευρύτερης ενημέρωσης προόδου για το Project Clover. Το TikTok ανακοίνωσε την πρωτοβουλία απορρήτου και ασφάλειας δεδομένων τον Μάρτιο, λίγο αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε στα μέλη του προσωπικού να χρησιμοποιούν την εφαρμογή του σε συσκευές εργασίας. Η υπηρεσία αποκάλυψε ότι δημιούργησε ένα κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία το 2020, με την προσδοκία ότι θα λειτουργούσε στις αρχές του 2022.

    Τώρα που το TikTok μπόρεσε να ξεπεράσει τα προβλήματα που προκάλεσαν καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας του data center, ξεκίνησε τη μετεγκατάσταση δεδομένων, η οποία πιθανότατα δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Εν τω μεταξύ, ένα δεύτερο κέντρο στην Ιρλανδία και ένα ακόμα στη Νορβηγία είναι επίσης υπό κατασκευή.

    Το TikTok βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση τα τελευταία χρόνια και αυτό αποτελεί μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να κάνει τις αρχές να εμπιστευτούν την εφαρμογή. Το 2022, η μητρική εταιρεία του TikTok, η ByteDance, επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους της, τους οποίους τελικά απέλυσε, είχαν πρόσβαση στα δεδομένα πολλών χρηστών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles