18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    TikTok: “Παγώνει” το περιεχόμενο που συνδέεται με διατροφικές διαταραχές

    Τα τελευταία χρόνια, τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάστηκαν να λάβουν σοβαρά υπόψη τα θέματα ασφάλειας και προστασίας των χρηστών, προχωρώντας σε αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό, το TikTok προχωρά στην κατάργηση περιεχομένου που προωθεί τις διατροφικές διαταραχές. Ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού είναι άλλωστε έφηβοι, μια αρκετά ευάλωτη δηλαδή κοινωνική ομάδα που επηρεάζεται σημαντικά από τα πρότυπα που προβάλλονται στα social media.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το TikTok έχει επικριθεί στο παρελθόν επειδή επέτρεψε τον πολλαπλασιασμό του περιεχομένου υπέρ της νευρικής ανορεξίας. Ως απάντηση σε αυτήν την κριτική, τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να χειριστεί επιβλαβές περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Tο 2020, η εταιρεία επέβαλε περιορισμούς στις διαφημίσεις απώλειας βάρους και το 2021 κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα που προσφέρει αριθμό τηλεφώνου γραμμής βοήθειας για χρήστες που αναζητούν hashtags σχετικά με διατροφικές διαταραχές. Αλλά επιβλαβές περιεχόμενο εξακολουθεί να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ενώ βίντεο που τεκμηριώνουν την ανάρρωση χρηστών συχνά αφαιρούνται άδικα.

    Σε μια προσπάθεια να καταστήσει την εφαρμογή ένα ασφαλέστερο μέρος, η εταιρεία δήλωσε ότι τώρα θα αρχίσει να αφαιρεί βίντεο που προωθούν συμπτώματα διατροφικών διαταραχών, όπως η βραχυπρόθεσμη νηστεία και η υπερβολική σωματική άσκηση.

    Διαβάστε επίσης: 20χρονη κτηνοτρόφος κάνει «θραύση» στο TikTok (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles