21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Την ελληνική εταιρεία Accusonus εξαγοράζει η Meta

    Αρκετές επενδύσεις στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Microsoft και η Amazon Web Services, στις οποίες έρχεται να προστεθεί άλλη μια. Αυτή τη φορά, η εταιρεία Meta, πρώην Facebook, σκοπεύει να εξαγοράσει την ελληνική εταιρεία Accusonus, η οποία παράγει λογισμικό επεξεργασίας ήχου. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η Meta φέρεται επίσης να σχεδιάζει θυγατρική στην Ελλάδα, ενώ για την εξαγορά της Accusonus υπολογίζεται ότι θα καταβάλλει 70-100 εκατομμύρια ευρώ για το 100% της καινοτόμου εταιρεία που ίδρυσαν οι Αλέξανδρος Τσιλφίδης, Ηλίας Κοκκίνης και Μιχάλης Τζάννε.


    Το λογισμικό της εταιρείας Accusonus χρησιμοποιείται ήδη σε εφαρμογές της Adobe για την αφαίρεση του θορύβου και της αντήχησης σε αρχεία ήχου. Έχει έδρα στις ΗΠΑ, διατηρεί όμως γραφεία σε Αθήνα και Πάτρα τα οποία προβλέπεται να συνεχίσουν να λειτουργούν. Οι υπογραφές έχει προγραμματιστεί να μπουν, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή και οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης: Μουσικό metaverse ετοιμάζουν Sandbox και Warner Music (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles