20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Τιτανικός: Κροίσος κατασκευάζει αντίγραφο για να ολοκληρώσει το άδοξο ταξίδι του

    Κάποιοι άνθρωποι επενδύουν τα χρήματά τους ή τα αποταμιεύουν για μια ώρα… ανάγκης. Ο Αυστραλός βαρόνος όμως, o Clive Palmer, θέλει να χρησιμοποιήσει τα δισεκατομμύριά του για να αναβιώσει ο Τιτανικός το ταξίδι του!

    Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, χτες, στο Sydney Opera House, ο 69χρονος Palmer ανακοίνωσε τα σχέδιά του για το project Titanic II, το οποίο θα προσπαθήσει να ανακατασκευάσει το πλοίο, πραγματοποιώντας το αρχικό του ταξίδι, χωρίς το τραγικό τέλος. Ήταν η τρίτη φορά που ο Palmer ανακοίνωσε το έργο, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012. Αρχικά, το Titanic II “πάγωσε” το 2015 λόγω οικονομικών διαφορών και ξεκίνησε ξανά το 2018 με σκοπό να ολοκληρωθεί το 2022. Ο Palmer, του οποίου η περιουσία ανέρχεται σε 4,2 δισ. δολάρια, απέδωσε την καθυστέρηση στις ανακατατάξεις της πανδημίας.

    Ο Τιτανικός του Palmer

     

    Ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρεία του Blue Star Line προτίθεται τώρα να κατασκευάσει το αντίγραφο του πλοίου, το οποίο θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2027. Όταν ρωτήθηκε γιατί αυτή η τρίτη προσπάθεια για την κατασκευή του Titanic II θα επιτύχει και δε θα “ναυαγήσει” όπως οι προηγούμενες, ο Palmer είπε: “Επειδή έχω περισσότερα χρήματα τώρα.”

    Ο Palmer προτίθεται να αναπαράγει τα εννέα κατάστρωματα του θρυλικού πλοίου με τα ίδια εσωτερικά στοιχεία και τις καμπίνες. Το Titanic II, σύμφωνα με τον Palmer, θα περιλαμβάνει επίσης αρκετές αναβαθμίσεις, δηλαδή “σύγχρονες μεθόδους ασφαλείας και ναυσιπλοΐας και τεχνολογία του 21ου αιώνα.”

    Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή, ο Palmer ανέφερε ότι το πλοίο θα αναχωρήσει από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας προς τη Νέα Υόρκη, ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί να κάνει ο Τιτανικός πριν βυθιστεί στον Βορειοατλαντικό Ωκεανό. Η περίφημη τραγωδία οδήγησε στον θάνατο περίπου 1.500 επιβατών και μελών του πληρώματος.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles