19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το αδιαχώρητο σε κατάστημα στη Σεούλ που φτιάχνει τα μπισκότα από το Squid Game

    Όλος ο πλανήτης το τελευταίο διάστημα μιλά για τη σειρά του Netflix “The Squid Game”. Εκτός από τα τρελά νούμερα τηλεθέασης, η συγκεκριμένη παραγωγή είχε και άλλες προεκτάσεις. Μια από αυτές ήταν να γίνουν εξαιρετικά δημοφιλή τα μπισκότα Dalgona.

    Ουρές για ένα μπισκότο

    Σε περίπτωση που δεν έχεις δει τη σειρά (κάτι που συστήνουμε ανεπιφύλακτα), τα μπισκότα Dalgona έκαναν την εμφάνισή τους ως δοκιμασία, καθώς οι παίκτες των θανατηφόρων παιχνιδιών έπρεπε με μια βελόνα να χαράξουν ένα στρογγυλό μπισκότο, χωρίς να το σπάσουν, απομονώνοντας το σχήμα που υπήρχε στο εσωτερικό του. Στη σειρά εμφανίστηκαν μπισκότα με σχήματα: τρίγωνο, αστέρι, ομπρέλα και κύκλου. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν πολλά ακόμα ήδη τα οποία έχουν γίνει ανάρπαστα στη Σεούλ. Ένας 37χρονος επιχειρηματίας φτιάχνει τα εν λόγω μπισκότα σε ένα κατάστημα εδώ και οκτώ χρόνια. Η παραγωγή του ζήτησε να ετοιμάσει 700 κομμάτια για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

    Όταν όμως η σειρά “απογειώθηκε”, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είδε το κατάστημά του να γεμίζει ασφυκτικά κόσμο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι που για μια εβδομάδα. Η ζήτηση ήταν αδιανόητη, καθώς ουρές σχηματίζονταν ακόμα και στις 11 το βράδυ. Πλέον πουλάει περισσότερα από 500 μπισκότα την ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γλύκισμα ήταν συνήθως διαθέσιμο έξω από σχολεία μέχρι το 2000, αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν είδος υπό εξαφάνιση, γιατί θεωρούνταν ξεπερασμένο.

    Διαβάστε επίσης: Πραγματικό το νούμερο τηλεφώνου που εμφανίζεται στο Squid Game! Έχασε τον ύπνο της η κάτοχός του (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles