15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το αγαπημένο παραμύθι «Πινόκιο» στα Θερινά Σινεμά – Με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στον ρόλο του Τζεπέτο

    Η μαριόνετα με ψυχή που έχει συγκινήσει μικρούς και μεγάλους 130 χρόνια μετά την δημιουργία της, ξανά εμφανίζεται στην μεγάλη οθόνη. Συγκεκριμένα, η ταινία «Πινόκιο» του Ματέο Γκαρόνε παίζεται στα θερινά σινεμά της χώρας και μας περιμένει να την απολαύσουμε. Η ιταλική ταινία με τον Ρομπέρτο Μπενίνι αυτήν την φορά να παίζει τον Τζεπέτο – παλαιότερα είχε παίξει τον ίδιο τον Πινόκιο σε ταινία του 2002, αποτελεί μία από τις καλύτερες μεταφορές στην μεγάλη οθόνη του κλασικού παραμυθιού. Το ξύλινο αγόρι το οποίου η μύτη μεγαλώνει όταν λέει ψέματα, μας περιμένει από τις 11 Ιουνίου 2020. Στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ταλαντούχος νεαρός, Φεντερίκο Ιελάπι.

    πινόκιο

    Η υπόθεση της ταινίας Πινόκιο (2020) – που βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι

    «Ένας πάμφτωχος ξυλουργός κατασκευάζει τον Πινόκιο, μια μαριονέτα που παίρνει ζωή. Αμέσως, ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια για να ανακαλύψει τον κόσμο και να γίνει ένα αληθινό αγόρι.»

    πινόκιο
    Ο σκηνοθέτης Ματέο Γκαρόνε συνομιλεί με τον πρωταγωνιστή Φεντερίκο Ιελάπι στα γυρίσματα της ταινίας Πινόκιο (2020).

    Η ταινία είναι δεξιοτεχνικά γυρισμένη και σκηνοθετημένη. Έτσι, μας βάζει πραγματικά στον κόσμου του παραμυθιού. Ο Ματέο Γκαρόνε προσπάθησε να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν λιγότερα ψηφιακά τεχνάσματα ώστε να πετύχει ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Τα περισσότερα από τα γυρίσματα έγιναν με φιγούρες και props.

    Ακόμη, η ιστορία της «άτακτης» μαριονέτας είναι πολύ κοντά στο αυθεντικό παραμύθι του Ιταλού συγγραφέα Κάρλο Κολόντι, σε αντίθεση με την γνωστή μεταφορά της Disney. Το παραμύθι του Κολόντι αντανακλά τις κοινωνικές ανισότητες, τη διαφθορά και την απελπισία που έφερε η ραγδαία εκβιομηχάνισης της Ιταλίας τα πρώτα χρόνια μετά την ενοποίησή της.

    πινόκιο

    Δείτε ακόμη: Όλες οι κινηματογραφικές ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα το Καλοκαίρι του 2020:

    Διότι μπορεί ο «Πινόκιο» να είναι μια ιστορία συνυφασμένη με το ψέμα και τις βλαβερές επιπτώσεις του, αυτή όμως είναι μόνο μία πτυχή της ιστορίας. Αυτό βλέπουμε και στην ταινία που ενώ ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, είναι μία σοβαρή και γεμάτη νόημα αλληγορία για την ίδια την ζωή.

    Δείτε το τρέιλερ της ταινίας Πινόκιο

    Η ταινία Πινόκιο είναι ήδη διαθέσιμη από τις 11 Ιουνίου 2020 στα περισσότερα θερινά σινεμά. Φύγαμε; Φύγαμε!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles