19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Android 11 είναι εδώ!

    Το Android 11 έφτασε! Η τελευταία έκδοση του λογισμικού εστιάζει στο να σε βοηθάει να βρεις αυτό που θες στο κινητό σου, μέσα από απλούστερους τρόπους διαχείρισης των συνομιλιών σου, των συνδεδεμένων συσκευών, της ιδιωτικότητας, και πολλών άλλων.

    Aκολουθούν 11 νέες λειτουργίες που έρχονται με το νέο λογισμικό:

    Καλύτερη επικοινωνία με όλους

    1. Συχνά παρατηρώ τον εαυτό μου να μετακινείται μεταξύ διαφόρων εφαρμογών μηνυμάτων ώστε να επικοινωνώ με τους στενούς μου ανθρώπους. Με το Android 11, οι επικοινωνίες που γίνονται με κάθε εφαρμογή μηνυμάτων μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις ειδοποιήσεις, κάνοντας ευκολότερη την επικοινωνία επι τόπου. Μπορείτε επίσης να δώσετε προτεραιότητα σε επικοινωνίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ώστε να μη χάσετε ποτέ κανένα μήνυμα.

    2. Τα μπαλονάκια κάνουν τις πολλαπλές εργασίες στην συσκευή σας παιχνιδάκι. Μπορείτε να απαντήσετε σε σημαντικές επικοινωνίες χωρίς να φύγετε ή να κλείσετε την εφαρμογή που χρησιμοποιείται.

    3. Η ενσωματωμένη μαγνητοσκόπηση οθόνης είναι γεγονός: τώρα μπορείτε να μαγνητοσκοπήσετε και να μοιραστείτε ό,τι συμβαίνει στο κινητό σας. Ηχογραφήστε τον ήχο μέσα από μικρόφωνο, τη συσκευή σας, ή και τα δυο – χωρίς τη χρήση κάποιας επιπλέον εφαρμογής.

    Νέοι τρόποι ελέγχου των συνδεδεμένων συσκευών και πολυμέσων

    4. Τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις έξυπνες συσκευές από ένα μέρος, απλά κρατώντας πατημένο το κουμπί έναρξης. Ελέγξτε τις συνδεδεμένες συσκευές όπως το θερμοστάτη, την έξυπνη κλειδαριά, και άλλα με ένα πάτημα, χωρίς να ανοίγετε πολλαπλές εφαρμογές.

    5. Επανασχεδιασμός του συστήματος ελέγχου των πολυμέσων ώστε να είναι πιο εύχρηστα από ποτέ. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε τη συσκευή αναπαραγωγής του μέσου, μεταφέροντας τη μουσική σας από τα ηχεία στα ακουστικά χωρίς να χάσετε στιγμή.

    6. Το Android Auto τώρα δουλεύει ασύρματα για όλες τις συσκευές που τρέχουν Android 11 και για όλα τα συμβατά οχήματα. Τώρα μπορείτε, χωρίς τη χρήση καλωδίου, και με το πάτημα ενός κουμπιού να ζητήσετε οδηγίες, να στείλετε μήνυμα ή να ζητήσετε βοήθεια από το Google Assistant, μεταξύ άλλων.

    Περισσότερες έλεγχος της ιδιωτικότητας και των δεδομένων σας

    7. Με μια έγκριση δίνεται πρόσβαση στο μικρόφωνο, τη κάμερα και τη τοποθεσία σας για μια και μόνο  χρήση. Την επόμενη φορά που κάποια εφαρμογή θα χρειαστεί πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία θα πρέπει να ζητήσει εκ νέου έγκριση από σας.

    8. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για καιρό, ίσως δε θα θέλατε να συνεχίζει να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Το Android πλέον θα επαναφέρει, αυτομάτως, τις εγκρίσεις για τις εφαρμογές που δε χρησιμοποιούνται και θα σας ενημερώνει αναλόγως. Μπορείτε πάντα να διαλέξετε να ξανά-δοθεί η έγκριση στην εφαρμογή την επόμενη φορά που θα την ανοίξετε.

    9. Μέσα από τα νέα συστήματα ανανέωσης του Google Play, το κινητό σας λαμβάνει περισσότερες ενημερώσεις αναφορικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, με τον ίδιο τρόπο που ανανεώνεται μια εφαρμογή. Έτσι θα λαμβάνετε τις ενημερώσεις το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να πρέπει να περιμένετε για νέα έκδοση όλου το λογισμικού.

    10.  Για τους χρήστες του Android Enterprise, το Android 11 παρέχει τις δικλείδες ασφαλείας που έχουν οι προσωπικές συσκευές, στις εταιρικές συσκευές. Το επαγγελματικό σας προφίλ δίνει πρόσβαση στο τμήμα ΙΤ της εταιρείας σε όλα τα εργαλεία για τη διαχείριση της συσκευής, χωρίς να έχουν πρόσβαση στη προσωπικό σας προφίλ ή τα προσωπικά σας δεδομένα.

    Ακόμα περισσότερα με το Pixel

    11.  Αν χρησιμοποιείτε το Pixel 2 ή κάποια νεότερη έκδοση του, θα λάβετε επιπλέον εργαλεία για να οργανώσετε τη συσκευή σας, μέσα από τις προτεινόμενες εφαρμογές με βάση την καθημερινότητα σας, και νέους τρόπους για κάνετε screenshot σε μια εφαρμογή ή για να επιλέξετε μια εικόνα, ένα κείμενο και πολλά άλλα.

    Το Android 11 λανσάρεται σήμερα και θα μπορεί να εγκατασταθεί σε επιλεγμένες συσκευές Pixel, OnePlus, Xiaomi, OPPO και realme. Στους επόμενους μήνες περισσότεροι συνεργαζόμενοι κατασκευαστές θα ανανεώσουν τις συσκευές τους με το νέο λογισμικό.

    Μάθετε περισσότερα στο android.com/11.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles