23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το απίθανο πρόγραμμα του Open Air Film Festival Stroggylo – Το θερινό σινεμά του Αγίου Δημητρίου!

    Στο «Στρογγυλό» (το πρωτοποριακό 1ο ΓΕΛ. Αγ. Δημητρίου, το σχολείο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος) αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος του Αγίου Δημητρίου το φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Open Air Film Festival Stroggylo με αγαπημένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, δωρεάν για όλους. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από την 1η Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου 2020.

    Το θα ξεκινήσει και επίσημα την 1η Ιουλίου 2020 με την ταινία «Ευτυχία»

    Στο φετινό κινηματογραφικό ταξίδι του το Open Air Film Festival Stroggylo φιλοξενεί 51 μεγάλου μήκους ταινίες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ και όχι μόνο κοινό, έχοντας τις υπογραφές αγαπημένων σκηνοθετών, γνωστών πρωταγωνιστών με συγκλονιστικές ιστορίες. «Ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό από όλες τις άκρες του κόσμου».

    Οι ταινίες διεκδίκησαν ή κατέκτησαν βραβεία από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου:

    Όσκαρ, BAFTA, Χρυσές Σφαίρες, Γκόγια, Φεστιβάλ Καννών, Σεζάν, Ευρωπαϊκών Βραβείων, Διεθνές Φεστιβάλ Τουλούζ, Ακαδημία Αργεντινής, Φεστιβάλ Βενετίας, Φεστιβάλ Βερολίνου, Διεθνές Φεστιβάλ Νορβηγίας, Τορίνο, Ρότερνταμ, Ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    Μερικές από τις ταινίες που θα δούμε είναι η φετινή επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου «Ευτυχία» (1/07/2020), το βραβευμένο με Όσκαρ “The Artist” (4/6/2020), την «Μπαλάντα μιας Τρύπιας Καρδιάς» του Οικονομίδη (6/7/2020), η «Επιστροφή» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο (11/7/2020), η «Περιφρόνηση» του Ζαν Λουκ Γκοντάρ (η ψηφισμένη ως η καλύτερη ταινία του γαλλικού κινηματογράφου), η, επίσης βραβευμένη με Όσκαρ, «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» (18/7/2020), το «Moonlight» (25/7/2020), η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου (1/8/2020), το «Κάποτε στο Χόλυγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο (8/8/2020), η «Μορφή του Νερού» (15/8/2020), και τελευταία φυσικά η ταινία της χρονιάς, τα «Παράσιτα» (20/8/2020).

    Open Air Film Festival Stroggylo

    Στην σελίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου, αναγράφεται σχετικά με το Open Air Film Festival Stroggylo από την Δήμαρχο, Μαρία Ανδρούτσου:

    «Με την ακύρωση όλων των μαζικών εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών διοργανώσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας, αλλά και με τον αναγκαστικό μας εγκλεισμό, το φεστιβάλ σινεμά της πόλης μας έρχεται για να μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της 7ης Τέχνης, κάτι που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη!

    Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις, θα απολαύσουμε, για 3η χρονιά στο αγαπημένο μας αίθριο του Στρογγυλού, δυο ολόκληρους μήνες γεμάτους με αριστουργήματα του παλαιότερου και του σύγχρονου παγκόσμιου κινηματογράφου. Μας είχαν λείψει τα καλοκαιρινά βράδια στο θερινό σινεμά της γειτονιάς μας μαζί σας! Θα σας δω εκεί λοιπόν»

    *Λόγω Covid-19, οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Ως εκ τούτου, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

    Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατώντας εδώ για να μεταφερθείτε στον ιστότοπο. 

    Open Air Film Festival Stroggylo

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles