21.2 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    To Bluesky… H “απάντηση” του Jack Dorsey στο Twitter καταφτάνει στο Android!

    Ο Jack Dorsey έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη και ίδρυση του Twitter, ωστόσο ύστερα από την αγορά της δημοφιλούς Social Media πλατφόρμας από τον Elon Musk, μοιραία ο εμπνευστής των τιτιβισμάτων έχει αποφασίσει να τραβήξει το δικό του δρόμο. Και μάλιστα ετοιμάζει τη δική του «απάντηση» στο Twitter, ανακοινώνοντας το Bluesky, μια εναλλακτική πρόταση στη γνωστή πλατφόρμα, η οποία μπορεί να κατέβει σε Android συσκευές ύστερα από invitation. To Bluesky διαθέτει μια σειρά από Twitter-based λειτουργίες, επιτρέποντας την αναζήτηση και το following άλλων χρηστών, τη δημιουργία posts και το uploading φωτογραφιών, καθώς επίσης κι άλλων features το οποίο το χαρακτηρίζουν ως ένα αποκεντρωμένο marketplace αλγορίθμων για την κοινότητα των developers!

    Το Bluesky σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε beta μορφή, επιτρέποντας την πρόσβαση ουσιαστικά σε έναν μικρό αριθμό χρηστών (υπολογίζονται περίπου στους 25.000) και σε αυτή τη φάση απουσιάζουν μια σειρά από λειτουργίες όπως είναι η δυνατότητα για αποστολή direct messages. Ουσιαστικά το ατού της εν λόγω εφαρμογής είναι ότι είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο ως προς το περιεχόμενο που θα προβάλλεται στο wall κάθε χρήστη. Είναι νωρίς ακόμα και η πορεία του θα δείξει κατά πόσο θα μπορέσει να λειτουργήσει ως ένα δυνατό alternative στο Twitter. Time will tell…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles