20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Το ChatGPT δεν παίζει “μπάλα” μόνο του! 6 AI chatbots που αξίζει να δοκιμάσεις

    Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει πλέον για τα καλά στην καθημερινότητά μας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η OpenAI λάνσαρε το ChatGPT. Είναι γεγονός πως τα AI chatbots μπορούν να διευκολύνουν αρκετά τις καθημερινές εργασίες και τα περισσότερα από αυτά είναι εύκολα στη χρήση. Μπορεί το ChatGPT να είναι πλέον ευρέως γνωστό. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κερδίσετε χρόνο, εξασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου αποτελέσματα. Ας δούμε κάποιες από τις εναλλακτικές επιλογές σε AI chatbots.

    Microsoft Copilot

    Το “Microsoft Copilot” είναι μια τεχνολογική λύση που παρέχεται από την Microsoft και λειτουργεί ως ένα εργαλείο στο περιβάλλον προγραμματισμού. Ανήκει στην κατηγορία της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) και συγκεκριμένα στον τομέα της συνεργατικής προγραμματιστικής υποστήριξης (CPS), προσφέροντας λειτουργίες που βοηθούν τους προγραμματιστές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού.

    Ο Microsoft Copilot χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει κώδικα και να παρέχει προτάσεις κατά την επεξεργασία κώδικα από τους προγραμματιστές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ανάπτυξη λογισμικού. Ο Copilot εκπαιδεύεται με δεδομένα από ανοιχτές πηγές και χρησιμοποιεί μια ποικιλία μοντέλων μηχανικής μάθησης για να παράγει προτάσεις κώδικα που πιθανόν να είναι χρήσιμες για τον προγραμματιστή.

    Το Copilot είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση και προσφέρει μια σειρά χαρακτηριστικών που το καθιστούν μια ελκυστική εναλλακτική λύση, συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας εικόνων εντός του chatbot και την πρόσβαση στο GPT-4 δωρεάν.

    Claude Anthropic

    Η Anthropic κυκλοφόρησε τον πρώτο της AI βοηθό, τον Claude, το Φεβρουάριο του 2023, και σε λιγότερο από ένα έτος, κατάφερε να κατακτήσει μια θέση ως ένα από τα καλύτερα chatbots στον χώρο. Όπως και τα άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα, η πρόταση της Anthropic μπορεί να απαντήσει σε οτιδήποτε χρειάζεστε βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού, των μαθηματικών, της συγγραφής, της έρευνας και άλλων.

    Perplexity AI

    Το Perplexity AI είναι ένα δωρεάν AI chatbot που είναι συνδεδεμένο με το internet, παρέχει πηγές και είναι πολύ ευχάριστο στη χρήση. Μόλις επισκεφθείτε τον ιστότοπο, η χρήση του chatbot είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το ερώτημά σας στο πλαίσιο “Ρωτήστε οτιδήποτε” για να ξεκινήσετε. Λόγω των εκτεταμένων προτροπών που προσφέρει στους χρήστες, αυτό είναι ένα εξαιρετικός chatbot για να κάνετε “βαθιές” αναζητήσεις σε θέματα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί πριν, προάγοντας την ανακάλυψη και το πείραμα.

    Άλλα AI chatbots:

    Jasper

    Αυτή είναι μια καλή πρόταση για επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Το Jasper είναι ένα εργαλείο που προορίζεται αποκλειστικά για χρήστες που επιθυμούν να ενσωματώσουν ένα AI chatbot στη ροή εργασίας τους, καθώς δεν υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα. Η πιο οικονομική επιλογή, το πρόγραμμα Creator, που απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που εργάζονται μόνοι τους, κοστίζει $49 το μήνα. Ωστόσο, εάν εξαρτάστε από ένα chatbot για τη δημιουργία κειμένου για την επιχείρησή σας, η επένδυση αξίζει τον κόπο.

    YouChat

    Το YouChat είναι ένα εργαλείο που λειτουργεί παρόμοια με μια μηχανή αναζήτησης. Όπως η Google, μπορείτε να εισάγετε οποιαδήποτε ερώτηση ή θέμα θέλετε να μάθετε πληροφορίες και να λάβετε αμέσως αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο από τον διαδίκτυο. Το chatbot μπορεί επίσης να παρέχει τεχνική υποστήριξη, με απαντήσεις σε οτιδήποτε εισάγετε, συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών, του προγραμματισμού, της μετάφρασης και των ερωτήσεων για συγγραφή.

    Gemini

    Το Gemini είναι ο AI βοηθός της Google. Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το Copilot, προμηθεύοντας τις απαντήσεις του από τον ιστό, παρέχοντας υποσημειώσεις, και ακόμη δημιουργώντας εικόνες εντός του περιβάλλοντος συνομιλίας. Από την αρχική του κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2023, έχει γνωρίσει αρκετές αναβαθμίσεις, με την πιο πρόσφατη έκδοση να είναι η πιο βελτιστοποιημένη που είχε ποτέ.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles